The New Yorker dergisi TB2 Bayraktar SİHA'yı kaleme aldı: Savaşın doğasını değiştiren Türk dron'u

ABD'nin ünlü dergilerinden The New Yorker, Rusya’nın başlattığı savaşta Ukrayna’nın da kullandığı Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının savaşlardaki etkisini inceleyen bir makaleye yer verdi. “Savaşın doğasını değiştiren Türk dronu” ifadesinin kullanıldığı makalede,13 ülkeye satılan SİHA'lar ile Kuzey Afrika’dan Kafkasya’ya kadar 800’den fazla atış gerçekleştirildiği vurgulandı. İşte detaylar...

Bayraktar TB2'lerin masaya yatırıldığı son analiz, ünlü Amerikan dergisi The New Yorker'da yayınlandı.

İnsansız hava araçları teknolojisinde Türkiye'nin geldiği noktaya ilişkin Amerikan basınında bir analiz daha yayınlandı. “Savaşın doğasını değiştiren Türk dronu” ifadesinin kullanıldığı makalede, Ukrayna ve çeşitli ülkelerin kullandığı insansız hava araçlarının Türkiye için bir diplomatik araç olduğu da vurgulandı. The New Yorker dergisindeki Stephen Witt imzalı makale, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaştaki insansız hava aracı kullanımı üzerinden Bayraktar TB2 dronlarını ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ın hayatını konu aldı.

13 ÜLKEYE SATILDI

EKONOMİ
SİHA ile ilk kez bir gemi vuruldu: Mavi Vatan'da nefes kesen atış

800'DEN FAZLA ATIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

İnsansız hava aracının Dağlık Karabağ savaşında Azerbaycan tarafından da kullanıldığı hatırlatılan makalede “TB2 şu ana kadar Kuzey Afrika’dan Kafkasya’ya kadar 800’den fazla atış gerçekleştirdi. Askeri analistler daha önce yavaş, alçaktan uçan dronların konvansiyonel savaşta düşük kullanımı olacağını öngörürken TB2, kendisini yok etmek için tasarlanan hava savunma sistemlerini etkisiz hâle getirebiliyor” ifadeleri yer aldı.

“Ona dronlarının Ukrayna’daki kullanımına ilişkin bir soru sorduğumda şu yanıtı verdi: Yapmaları için tasarlandıkları işi yapıyorlar. Dünyadaki en gelişmiş hava savunma sistemlerinden ve zırhlı araçlardan bazılarını etkisiz hâle getiriyorlar”

ELON MUSK GİBİ GÖRÜYORLAR

Bayraktar’ın iki milyondan fazla Twitter takipçisi olduğu ve hesabını genç eğitim girişimlerini teşvik etmek için kullandığı belirtilen makalede görüş veren Cenevre Üniversitesi’nden uluslararası ilişkiler araştırmacısı Federico Donelli, “Bazı insanlar onu Elon Musk gibi görüyor” dedi.

EKONOMİ
50 SİHA ile dünyada bir ilk: Türkiye'nin en büyük savaş gemisinden havalanacaklar

MIT'TEKİ DANIŞMANIN GÖRÜŞLERİNE DE YER VERİLDİ

1979 yılında doğan Bayraktar’ın hayat hikâyesinin anlatıldığı makale, ikinci yüksek lisans programını tamamladığı, ABD'nin önce gelen üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) danışmanı olan Eric Feron’un görüşlerine de yer verdi.

Feron’u “azimli bir zanaatkar ve genç eğitimine karşı bir tutkuya sahip gözlemci bir Müslüman” olarak hatırladığını söyledi. Feron, “İyi bir pilottu ancak ne yapmak istediğini düğününe davet edilene kadar anlamamıştım” dedi.

GÜNDEM
SİHA'lara 'oyuncak' diyen Merdan Yanardağ kaybettiği 'Bayraktar davası' sonrası yargıyı tehdit etti: Devran dönünce yakanızı bırakmayacağız