Silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2'ye ilgi artıyor: Şu ana kadar imzalanmış 10'dan fazla sözleşme var

Baykar Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2'nin özellikle Türkiye'nin gerçekleştirdiği harekatlarda rol almasından sonra tüm dünyadan yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Bayraktar, "Şu ana kadar imzalanmış 10'dan fazla sözleşme var. Bunların bir kısmının ihracatı da gerçekleşti. Diğer taraftan Akıncı'ya da çalışıyoruz. Akıncı'nın ilk teslimatını gerçekleştirdik. Ona da yoğun bir ilgi var. Henüz o taleplere yanıt vermedik çünkü hava araçlarımızı teslim etmeyi ve kalifiye etmeyi bekledik" dedi.

Bayraktar TB2

Baykar Teknoloji Lideri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı TEKNOFEST kapsamında Tuz Gölü'nde düzenlenen Roket Yarışları'nı izlemek için geldiği Aksaray'da, ülke gençlerini bilim ve teknolojiye teşvik etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"Bu gibi yarışmalar bir anlamda mucitlerin çıkmasına ön ayak oluyor" diyen Bayraktar, otomotiv sektörünün ve bu sektörde büyük devrim sayılan elektrikli ve akıllı otomobillerin de böyle yarışmalardan doğduğunu söyledi.

DÜNYA
Karabağ'da destan yazan Türk SİHA'ları şimdi de Ukrayna semalarında

Otomotiv sanayisinin doğuşuna bakıldığında Paris'te düzenlenen bir teknoloji yarışmasının göze çarptığına dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

DÜNYA
ABD basını: Ukrayna’nın Rusya’ya karşı tek şansı Bayraktar TB2’ler

Bayraktar, TEKNOFEST'in bu anlamda önemli ve dev bir organizasyon olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

DÜNYA
İngiliz ordusu yeni savunma stratejisi raporu hazırladı: Türk SİHA'ları örnek oldu

"Bayraktar TB3 ve insansız savaş uçağı projemizi hızla geliştirmeye devam ediyoruz"

Baykar'ın geliştirdiği insansız hava araçlarına ilişkin bilgi veren Bayraktar, şöyle konuştu:

GÜNDEM
Selçuk Bayraktar: İnsansız savaş uçağımız muharebe sahasında devrim olacak

Selçuk Bayraktar, ülkenin savunma sanayisinde adından söz ettirmeye devam edeceğine inandığını vurgulayarak, şunları söyledi:

DÜNYA
Amerikan Forbes dergisi: İHA ve SİHA'lar Türkiye düşmanlarına göz açtırmayacak