Sermaye piyasasına kuluçka merkezi

Türkiye'de sermaye piyasaları alanında yapılan, ilk hackathon etkinliği yazılım maratonu sonuçlandı. Faaliyetlerdeki yerli teknolojilerin önemine değinen TSPB Başkanı Dr. Alp Keler, "Sermaye Piyasaları Kuluçka Merkezi kurulmasını planlıyoruz" dedi.

Haber Merkezi
Yazılım maratonunda dereceye girenler ödüllendirildi.

Gelişme teknoloji sermaye piyasaları alanında da yerli üretimin kalite ve sayısının artmasını gerekli kılıyor. Vu amaçla, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) eş güdümüyle Türkiye’de sermaye piyasaları alanında düzenlenen ilk hackathon etkinliği "Serathon-in Sermaye Piyasası Yazılım Maratonu" gerçekleştirildi.

YAZILIMA DAHA FAZLA DESTEK

Etkinlikte konuşan TSPB Başkanı Dr. Alp Keler, Serathon-in Sermaye Piyasası Yazılım Maratonu'nun, sermaye piyasası kurum ve ürünleri hakkında farkındalık sağlamak istediklerini belirti. Keler, "Etkinliğin sürdürülebilirliği ve ortaya çıkan projelerin geliştirilmesi amacıyla ilerleyen dönemde Sermaye Piyasaları Kuluçka Merkezi kurulmasını da planlamaktayız. Serathon-in'de dereceye giren yazılım projelerinin kuluçka merkezi ile daha ileri aşamaya taşınabileceğine inanıyoruz." diye konuştu.

ABD VE JAPONYA ÖNCÜ OLDU

Alp Keler, dünyanın paylaşım ve açık veri dönemine girdiğini anımsatarak, Avrupa'da birçok ülkenin, ABD ve Japonya'nın açık veri odaklı önemli platformları hayata geçirdiğini, yeniliklere imza attığını söyledi. Türkiye'de de kamu ve özel sektör verilerinin belli yetkiler dahilinde açılarak toplum ve kamu yararına kullanılmasının sağlanması gerektiğini belirten Keler, "Böylelikle kişiye özel ürünler, hizmetler, çözümler geliştirilebilir. Serathon-in sonucunda çıkan yazılım projelerimiz ile belki düzenleyici otoritemize açık veri odaklı düzenleme yapması yönünde beklentimizi dile getirebileceğiz. İşte bu nedenle Serathon-in Sermaye Piyasası Yazılım Maratonu, bir yarışma gibi görünse de arka tarafta birçok grupta ve alanda farkındalık sağlayacak bir platform olacak" değerlendirmesinde bulundu.

BİRİNCİ SERVET PROJESİ OLDU

EKONOMİ
1 yılda 40 milyon yolcu