Sağlık turizmi yaraları saracak: 31 ülkeye kapılar açılıyor

Kovid-19 ile sarsılan turizm sektörü ‘sağlık’la şekillenecek. Özellikle Türkiye’nin salgın sürecindeki başarısı dünyaya örnek olurken, sağlık alanında markalaşma sayesinde önemli bir talep artışı bekleniyor. DEİK Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Servet Terziler “Türkiye, 20 Mayıs’ta sağlık turizmi kapsamında 31 ülkeye kapılarını açacak. Bu karar sağlıkta dünya markası olduğumuzun ispatı” dedi.

Haber Merkezi
Fotoğraf: Arşiv

Kovid-19 salgını sırasında gerek sağlık altyapısı gerekse sektör çalışanlarının başarısı ile dünyaya örnek olan Türkiye, sağlık turizminde de atılıma hazırlanıyor. Önceki yıllarda Arap ve Avrupalı ülkelerden gereln turistlerin sağlık turizmindeki gözdesi olan ülkemize olan ilginin, normalleşme süreciyle daha da artması bekleniyor. Özellikle turizm sektöründe kayıplar yaşanmasına kesin gözüyle bakılan 2020'de sağlık turizmi yaraları saracak.

20 MAYISTA BAŞLIYOR

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/05/17/11/21/resized_55018-b88eb506dekupesaglikkelle.jpg

Dünya genelindeki turist sayısının bu yıl yüzde 60 ila 80 arasında düşmesi beklenirken, uzmanlar sektördeki canlanmanın zaman alacağını, tatil seçiminde sağlık ve hijyenin eskisinden daha fazla önem taşıyacağını belirtiyor. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Servet Terziler, Türkiye’nin 20 Mayıs’ta sağlık turizmi kapsamında 31 ülkeye kapılarını açacağını belirterek, “Bu karar, sağlıkta dünya markası olduğumuzun ispatı. Yabancıların da Türkiye’ye sağlıkta duyduğu güvenin bir göstergesi” ifadesini kullandı.

DÜNYADA MARKA OLDUĞUMUZUN KANITI

Dr. Servet Terziler, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında normalleşme sürecinde, sağlık turizmi kapsamında 20 Mayıs’tan itibaren 31 ülkeden gelecek hastaların kabul edileceğinin Sağlık Bakanlığı tarafından bildirildiğini hatırlattı. Devletin aldığı kararı tek taraflı değerlendirmemesi gerektiğini belirten Terziler, "Bu karar sağlıkta dünya markası olduğumuzun ispatı ve yabancıların da Türkiye’ye sağlıkta duyduğu güvenin bir göstergesi. Ayrıca, yabancıların da sağlık turizmi özelinde Türkiye’ye ihtiyacı olduğunun açık bir göstergesi. Sağlık alanında yapılan yatırımları virüse kurban vermemiş oluyoruz. Sağlık alt yapımız, hekim kalitemiz ve tedavilerde dünya ile yarışır halde olmamız bu güveni sağlıyor” ifadelerini kullandı.

2019 RAKAMLARINA DÖNERİZ

Terziler, “Sağlık turizminin de normalleşmesiyle saç ekimi sektörünün yıl sonuna doğru adım adım 2019 rakamlarına döneceğini öngörüyorum. Bu süreci en az zararla atlatmanın gayreti içerisinde olacağız. Tedbirimizi alıp bu süreci evimizde geçirirsek, yılın ikinci yarısında sosyal hayat ve ekonomik göstergeler normale döner” ifadelerini kullandı. Açıklamada verilen bilgiye göre, ortopedi ve travmatoloji, genel cerrahi, çocuk cerrahisi, üroloji, göz hastalıkları, kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, cerrahi onkoloji, jinekolojik tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, yoğun bakım ile üremeye yardımcı tedavi uygulamaları, organ nakli ve kemik iliği nakli alanlarında 20 Mayıs’tan itibaren hasta kabulü başlayacak.

SAÇ EKİMİNDEN 1 MİLYAR DOLAR

EKONOMİ
Cazibe ötesi bir sağlık merkezi: Türkiye 2023'te sağlık turizminde 50 milyar dolar gelir elde edecek