Rusların tercihi krizle değişmez

Rusya geriliminin Türkiye’yi etkilemeyeceğini belirten Onur Havayolları Tarifeli Seferler Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, “Rus halkının tatil tercihi yine Türkiye olacaktır” dedi.

Yeni Şafak Yasin Yılmaz

Onur Havayolları Tarifeli Seferler Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, Rusya ile yaşanan krizin Türkiye'ye gelecek Rus turistleri etkilemeyeceğini söyledi. Onur Havayollarının faaliyetleri hakkında Yeni Şafak'a konuşan Sivrikaya, Rus krizi sonrası İstanbul-Nalçik seferlerinde yolcu ve doluluk açısından bir düşüş yaşanmadığına dikkat çekti. Sivrikaya, “Rus halkının nazarında Türkiye'nin cazibe merkezi olduğunu söyleyebiliriz. Rus halkının tatil tercihlerinde birinci tercihinin ben yine Türkiye olacağını düşünüyorum. Türkiye,Rusya'ya vize uygulamaması nedeniyle de tercihler arasında yer alıyor. Ücretler açısından da Türkiye'nin yine Ruslar için birinci plandadır” dedi.

2016'DA UÇUŞ AĞINA ÇİN'İ DE EKLiYOR

onur Havayolları'nın 2016 yılı projelerinden de bahseden Sivrikaya, 2016'da uçuş ağına Çin'i de ekleyerek büyümeye devam edeceklerini söyledi. Sivrikaya, 2016 yaz tarifesinin başlamasıyla birlikte haftada 3 frekans Onur Havayolları'nın Çin'in Çongçing bölgesine Airbus 330 geniş gövdeli ve iki kabinli yani 'Business Class' ve 'Economi Class' kabinlerle uçmaya başlayacağını anlattı. Sivrikaya, şöyle konuştu: “Türkiye'nin alternatif destinasyonlara ihtiyacı var. Onur havayolları Çin'deki tur operatörleri ile çalışarak bu projeyi geliştirdi.”

TÜRKİYE İÇİN KİLOMETRE TAŞI OLACAK

Onur havayolları Tarifeli Seferler Genel Müdür Yardımcısı Sivrikaya, Üçüncü Havalimanı projesinin hem Türkiye ve hem de kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Sivrikaya, “Üçüncü havalimanı Türkiye için kilometre taşı olacaktır. Atatürk Havalimanı'nın kapasite açısından yetersiz kaldığı ve Üçüncü Havalimanı'nın bunu gidereceğini düşünerek küresel taşımacılıkta Türkiye'nin pazar payının yükselmesine katkı sağlayacağını bekliyoruz” dedi.