Pasaport harçlarına yeni yılla birlikte düzenleme gelirken, ücretlerde de yüzde 23.73 civarında artış yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan vergi usul kanunu genel tebliğine göre, bu oran, aynı zamanda 2018 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacak.
Pasaport ve sürücü belgeleri itibaren nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlandı. Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.
Pasaport harcı ne kadar?
Kaç aylık yenileme yapılacak ise; Harç bedeli + defter bedeli ödenir.
Pasaport çıkarmak için ne gerekli?
Bordo pasaport için ilçe nüfus müdürlüklerinden başvuru yapılmaktadır.
Başvuru noktaları çoğaldı
Pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinde yapılmaya başlandı. Pasaport, ehliyet ve kimliklerin hazırlanmasında tamamen yerli ve milli yazılımlar kullanıldığı 503 olan pasaport başvuru noktası da 761'e, 596 olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680'e çıkarıldı. Sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar, nüfus müdürlüğüne geldi. Sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar nüfus müdürlüğüne gelerek sıraya girdi.
Aynı saat ve güne randevu alıp işlem yaptırılabilir mi?
İl ve ilçe müdürlüklerinde ayrı gişe ya da aynı gişe işlem süreci değişmektedir. İlk olarak biyometrik veri işlemleri sağlanıyor, daha sonra biyometrik fotoğraf ve imza istenmektedir. Vatandaştan istenilen belgelerin kontrolü yapılıyor. 24 saat içerisinde 3 işlem için de başvuru yapılabiliyor.