Orta Koridor’un önemi ortaya çıktı: Kanal İstanbul varlığımızı artıracak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Süveyş’te karaya oturan gemiden sonra Avrupa ve Asya’yı bağlayan ticaret yolu Orta Koridor’un öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul, Orta Koridor’daki varlığımızı ve hakimiyetimizi artıracak” dedi.

Yasemi Asan
Süveyş Kanalı’ndaki gemi kazası, ticarette alternatif rota olan ‘orta koridor’ ile İstanbul’un ‘hub’ merkezi olma özelliğini ortaya koydu.

İstanbul’un, Kanal İstanbul Projesi ile Süveyş Kanalı’nda yaşanan gemi kazası sonrasında dünya ticaretinin ‘hub’ merkezi olabileceği belirtiliyor. Son dönemde Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havaalanı gibi hizmete açılan ve Kanal İstanbul gibi kazma vurulmaya hazırlanılan projelerle çehresi değişen mega kentin tüm kara, su ve hava yollarının birleştiği bir merkezde yer aldığı, farklı ulaşım ve iletişim ağlarında yaşanan güvenlik sorunlarına bağlı olarak küresel ticaretin çok özel bir hubı olarak öne çıktığına dikkat çekiliyor.

GÜNDEM
Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un yapımına kısa süre içinde başlayacağız

STRATEJİK ADIM

GÜNDEM
Kanal İstanbul'un imar planları onaylandı

ÇEVRE PROJESİ

Küresel ticarete alternatifinin yanı sıra Kanal İstanbul Projesi’nin İstanbul’u ve boğazları afetler ve gemi kazalarına karşı da koruyacak bir şehircilik projesi olarak da değerlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜME DESTEK

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/04/01/02/33/resized_379db-b6ba35bfkanalistanbul.jpg

EKONOMİ
Emlak Katılım’dan kentsel dönüşümde güven verici finansman çözümleri