Nitelikli eleman için bakanlık devrede

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) geleneksel “TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Töreni dün İstanbul’da düzenledi. Programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, gündeme dair önemli mesajlar verdi.

Yeni Şafak Mesude Demirhan
Sarıeroğlu, İŞKUR’un bu konuda güçlü adımlar attığını söyledi

‘İş dünyasında aradığımız elemanı bulamıyoruz’ sözlerini sıkça duyduklarını dile getiren Sarıeroğlu, İŞKUR’un bu konuda güçlü adımlar attığını söyledi. İş gücü piyasası analizleriyle iş dünyasının eleman yetiştirme konusunda büyük bir gayret ortaya koyduğunun altını çizen Bakan Sarıeroğlu, şunları kaydetti: “Burada artık farklı bir felsefeyi ortaya koyuyoruz. Eğitim konusunda biz sadece finansman desteğini sağlayacağız. İş dünyamızın çatı örgütlerinin organizasyonuyla ihtiyaç duyulan hangi alanda eğitim alınmak isteniyorsa hangi nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyuluyorsa içeriği, formatı konusunda iş dünyamızla birlikte hareket edeceğiz. Bu konuda bakanlık olarak destekleyici olacağız.”

ÜCRETTE YÜZDE 10 ZAM

Bakan Sarıeroğlu, 4C’den 4B’ye geçişlerle ilgili de şunları kaydetti: “Dün akşam itibarıyla 4C’den 4B’ye geçecek kardeşlerimizle ilgili de kararnamemiz Resmi Gazete’de yayımlanmış durumda. Yüzde 10 ücret artışı ile izin sürelerini düzenleyerek emekçi kardeşlerimizin 4C’den 4B’ye geçişini 2 Nisan itibarıyla gerçekleştirmiş olacağız. Ücretlerinde de yüzde 10 artış yapıyoruz. İzin sürelerinde ise bir düzenleme gerçekleştireceğiz. Yaptığımız Kamu Personel Danışma Kurulu’nda bu konularla ilgili adım attık.”

EKONOMİ
Sanayi 4.0’a koşuyor

EKONOMİ
Ders niteliğinde büyüme