MÜSİAD’ın yeni dönem beklentileri

Türkiye’nin büyüme potansiyeline dikkat çeken MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yeni dönem beklentilerini dile getirdi. Kaan, “Önümüzdeki dönemde ekonomik reformların netleşmesi, sosyal refah ortamının iyileştirilmesi ve yeniden büyüme trendinin yakalanması ortak gayemiz olmalıdır” dedi.

Haber Merkezi
MÜSİAD Vizyoner Anadolu Buluşmaları 102. Genel İdare Kurulu Toplantısı

MÜSİAD Vizyoner Anadolu Buluşmaları 102. Genel İdare Kurulu Toplantısı’nı Kastamonu Ilgaz’da yaptı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin de katıldığı toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye’nin sahip olduğu potansiyellere vurgu yapan yöne döneme ilişkin beklentilerini dile getirdi.

YENİ BİR DÖNEM VE YENİ HEDEFLER

Artık hedefin ekonomik istikrar, kalkınma ve sosyal refah olduğunu vurgulayan Abdurrahman Kaan, “4,5 yıllık seçimsiz bir yönetim sürecinde kamusal dönüşümlerin tamamlanması, ekonomik reformların netleşmesi, istihdamın desteklenerek sosyal refah ortamının iyileştirilmesi ve ülkemizin yeniden büyüme trendini yakalaması ortak gayemiz olmalıdır. Bizler iş insanlarıyız, siyasetle doğrudan ilişki kuramaz ya da siyasi hamlelere dahil olamayız, olmamalıyız. Dolayısıyla seçimler ya da son dönemde ülke gündemimizde olan gelişmeler ve uluslararası siyasi hamlelere tanıklık ettiğimiz bu günler, bizleri yolumuzdan alıkoymamalı. Yolumuz, güçlü Türkiye yolu” dedi.

HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMA ZAMANI

Türkiye'nin hedefleri olduğuna dikkati çeken Kaan, şunları kaydetti: “Türkiye artık, sadece lokal bir bölgede kalacak ve sınırlı düzeyde bir büyümeyle yetinecek bir ülke değildir. Hedefi, dünyada ilk 10 ekonomi arasında yer almak olan Türkiye'mizin bu amaca kararlı adımlarla yürümeye devam etmesi için, biz iş dünyası temsilcileri başta olmak üzere hepimizin artık elini taşın altına koyma zamanıdır. Bizim bütün çabamız, Türkiye'mizin gelecekteki yerini kendisi tayin eden, dünyada söz sahibi ülkeler arasında yer alması yönündedir.”

BUNUN İÇİN KASTAMONU’DAYIZ

Ülke düzeyinde ekonomik ve toplumsal kalkınmanın bölgeler arası dengesizliklerin giderilmesiyle en aza indirileceğini dile getiren Kaan, "Gelişmiş ve kendi kendine yetmenin ötesinde ülke ekonomisine yapılan katkıda yarışan şehirler, kendi toprağının insanını da bağrına basacak ve özellikle iç göç olgusunu büyük ölçüde gündemden çıkaracaktır. Vizyoner Anadolu Buluşmaları toplantılarımızın Kastamonu ayağını, bu sorumlulukla, 'Yeni Turizm Kaynaklarıyla Şehir Ekonomilerinin Geliştirilmesi' olarak belirledik bunu için bugün buradayız” diye konuştu.

TURİZM POTANSİYELİMİZİ TAM OLARAK ORTAYA KOYAMIYORUZ

Türkiye’nin son iki yılda turizmde yakaladığı ivmeyi sürdürmesi gerektiğini anlatan Kaan, “Dünyada önemli turizm bölgelerinden biri olarak görülen Türkiye’nin turizmde gösterdiği performansa ve gelişimine baktığımızda memnuniyet verici bir tablo çıkıyor karşımıza. Fakat diğer yandan, dünyadaki rakiplerimiz karşısında büyük avantajları elimizde bulunduruyorken, bunları yeterince kullanamadığımızı da görüyoruz. Dolayısıyla ülkemizin gerçekte var olan turizm potansiyelini tam anlamıyla ortaya koyamıyoruz” dedi. Kaan, Anadolu topraklarının termal, kültür, doğa, sağlık, gastronomi gibi birçok açıdan zenginliklerle dolu olduğuna işaret etti.

EKONOMİ
Yüzde 24 faiz bırakıp gitti