Muhafazakar otele plaj baskısı: Sökün

Geçmişte başörtülü kadınlara yönelik uygulanan 'başını aç' baskısı şimdilerde plajlarda ‘çitini sök’ baskısına dönüştü. Bodrum’da muhafazakar otel konseptinde alternatif tatil hizmeti veren bir otelin tesettürlü kadınların rahatlıkla denize girmesi için sahilde kurduğu çitler birilerini rahatsız etti. Sosyal medyada hedef haline getirilerek, 'sökün' baskısına maruz kalan otelin yönetimi ise baskıların sona ermesi için yasal düzenleme istiyor.

Yeni Şafak Ömer Faruk Aktaş
Bodrum'da ​muhafazakar oteller hedefte.

Ege ve Akdeniz sahillerinde halka açık alanların beach işletmeleri tarafından gelişi güzel işgal edilmesine ses çıkartılmazken, Bodrum’da hizmet veren muhafazakâr bir otelin tesettürlü kadınların rahatlıkla denize girebilmesi için deniz üzerinde çevirdiği 3 metre uzunluğundaki alan, otelin tapulu arazisi olmasının yanı sıra etrafında yerleşim yeri veya başka bir otel olmamasına rağmen her ne hikmetse birilerini rahatsız etti.

BİMER ve CİMER üzerinden yapılan şikâyetler ve yerel medyada çıkan haberler yüzünden Liman Başkanlığı’ndan belediye, kaymakamlık, milli emlak hatta ticaret odasına kadar giden konudan ötürü 'çitleri sökün' baskısı ile karşı karşıya kalan otel yönetimi ise yasal düzenleme çağrısında bulunuyor.

SOSYAL MEDYADA HEDEF HALİNE GETİRİLDİ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/07/16/11/34/resized_0c246-ef994301whatsappimage20180714at11.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/07/16/11/35/resized_fe859-6bff3d4dwhatsappimage20180714at11.jpg

Plaj baskısı sadece kurumlara yapılan şikâyetlerle de sınırlı kalmadı. Sosyal medyada da hedef tahtasına oturtulan otel üzerinden hakarete varan paylaşımlarda bulunulduğu görüldü.

KOCA SAHİLDE 3 METRELİK YER GÖZE BATTI

Sahilde yaklaşık 80 metre uzunluğunda bir alanları olduğunu ve bu alanın da otelin tapulu arazisi olduğuna dikkat çeken işletme sahibi, yakınında otel ve yerleşim birimi olmayan alanda denize doğru 3 metre uzunluğunda bir alanı çitle kapatıp bay-bayan plajı şeklinde böldüklerini vurguladı.

CİMER VE BİMER’E ŞİKÂYET ETTİLER

U şeklinde önü açık şekilde denize karşı çevirdikleri alana yönelik bir sürü şikayet geldiğini belirten yetkili, hep aynı açıdan çekilmiş fotoğrafların yerel basında da çıkmasından sonra konunun Kaymakamlıktan Liman Başkanlığı’na kadar gittiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Görüntü kirliliği nedenyile bizi BİMER’e CİMER’e şikayet ediyorlar. Şikayet sonucunda da BİMER ve CİMER konuyu Liman Başkanlığına da yollamış buraya gümrük bakıyormuş. Ayrıca belediye, kaymakamlık ve Milli Emlak Müdürlüğü’nün de konudan haberi var. Bu kurumlar da görevleri gereği konuya hassasiyet göstererek görevlerini yapmaya çalışıyorlar doğal olarak. Ancak biz muhafazakar otel işletmecileri bu konudan dolayı mağduriyet yaşıyoruz ve bu konu ile ilgili ivedilikle yasal düzenleme getirilmesi çağrısı yapıyoruz”

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/07/16/11/39/resized_27281-760098cbwhatsappimage20180714at13.jpg

İLGİLİ KURUMLARDAN 'SÖKÜN' BASKISI

Şikayet olunca otele sürekli zabıta ve Liman Başkanı’nın da geldiğini belirten işletme sahibi, yenisafak.com'a açıklamalarda bulundu:

"Kurumlar diyor ki: Bu çiti sökün. Bende diyorum bu çiti sökemem, buradaki insanların denize girme hakkı var. Bana ortak kullanım burayı tecrit edemezsin burayı kapatamazsın diyorlar doğal olarak. Ama burada bir yürüyüş yolu yok, etrafta bir yerleşim yeri de yok. Farz etki ben oraya cep yapmadım da böyle yelken gibi bir şeyle kapattım veya oraya dikme iskele çıktım, dikme iskelenin üzerine de gölgelik yaptım… Böyle kapattım. Ha hasan ha kel hasan, bir şey değişmiyor, buradaki sıkıntı konu siyasi sebepler, insanların buradaki hayata bakış açısı, bundan dolayı da şikâyet ediyorlar. Şikâyet ettikleri yerde BİMER’le CİMER… Ona istinaden de oradaki ilgili kurumlardaki insanlarda buraya geliyor, sürekli baskı bize burayı sök diyorlar…"

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/07/16/11/19/resized_3fd09-a31d06fewhatsappimage20180714at13.jpg

YASAL DÜZENLEME ÇAĞRISI

Konuyla ilgili yasal düzenleme çağrısı yapan işletme sahibi, "Çünkü Antalya’da da bir sürü muhafazakar otel var. Bodrum’da da bildiğim bizim gibi oteller var. Zaten ilgili kurumlar bizden öncede oraya uğramış. Aynı şeyi oraya da söylemiş, ‘sökün’ diye. Bununla ilgili bir yasal düzenlemenin şart olduğunu düşünüyoruz. Denize girmek isteyen insanların hassasiyeti var. Nasıl orada bikinili mayolu insanlar denize girebiliyorsa kimse ona bir şey demiyorsa, böyle bir uygulama için de bir şey denmemesi lazım" diye konuştu.

EKONOMİ
Şampiyonların tayları satışa çıkıyor

EKONOMİ
2 yıl sonra yeniden tek hanede

EKONOMİ
Yeni bakandan müthiş adım: Vatandaşa verilecek