Küresel borç çöküşe neden olabilir

Uluslararası piyasalarda “emtia gurusu” olarak tanınan finans uzmanı Rogers: “Şu anda çok daha fazla (küresel) borç var. Bu yüzden bir sonraki ayı piyasası, benim hayatımdaki en kötü çöküş olacak” dedi.

Yeni Şafak Haber Merkezi
​Küresel borç çöküşe neden olabilir

Uluslararası piyasalarda "emtia gurusu" olarak tanınan, dünyaca ünlü yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers, fiyatlarda uzun süreli düşüşün yaşandığı ve fiyatların daha da düşeceğine dair yaygın bir karamsarlığın hakim olduğu piyasa olarak bilinen ayı piyasasının yaklaşık 8-9 yıl önce gerçekleştiğini belirterek, "Normalde her 4-8 yıllık zaman dilimlerinde ayı piyasası oluşur. Şu anda vadesi geçmiş durumda. Fakat ayı piyasası oluştuğunda çok ama çok ciddi olacak" dedi. Rogers, şu anda çok daha fazla küresel borç bulunduğunu, bu yüzden bir sonraki ayı piyasasının hayatındaki en kötü çöküş olacağını söyledi. Küresel ekonomiye ilişkin beklentiler ve Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rogers, ayı piyasası gerçekleşeli yaklaşık 8-9 yıl olduğunu söyledi.

EN KÖTÜYE HAZIRLAN

Rogers, "Bu olağan dışı... Normalde her 4-8 yıllık zaman dilimlerinde ayı piyasası oluşur. Şu anda vadesi geçmiş durumda. Fakat ayı piyasası oluştuğunda çok ama çok ciddi olacak. Bir sonraki ayı piyasası benim tüm hayatımda gördüklerim içerisinde en kötüsü olacak” diye konuştu.

EKONOMİ
Ambargo ABD’yi vuracak