Kripto para aramalarına dikkat

Kripto para fırsatçıları, küçük yatırımcının cebine göz dikti. Sözde finans şirketleri, sabit numaralardan arayıp yüksek kazanç vaadiyle vatandaşı kripto para alması için ikna etmeye çalışıyor. Uzmanlar, dolandırıcılık kokan bu tarz aramalara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgularken, “Kişisel bilgilerinizi paylaşmayın ve herhangi bir yere para göndermeyin” uyarısı yapıyor.

Orhan Orhun Ünal
Fotoğraf: Arşiv

Küresel piyasalarda 2 trilyon doları geçen kripto para piyasasının denetimi ve vergilendirmesi konusundaki tartışmalar süredursun ülkemizdeki kontrolsüzlük almış başını gidiyor. Öte yandan, son günlerde 9 milyar dolarlık mevduat hesabın bozulduğu ve bu rakamın 3 milyar dolarlık kısmının coin piyasasına gittiği belirtiliyor.

EKONOMİ
Kripto para kumardan farksız

İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/04/12/04/53/resized_7e6b8-e5a61d99dekupekutunaimcetinturk.jpg

EKONOMİ
Ucuz elektrikli MG Türkiye’de

DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ OLABİLİR

Telefonla dolandırıcılık yöntemlerinden bir yenisi ile karşı karşıya olabileceğimizi belirten uzmanlar kişisel bilgiler dahil olmak üzere herhangi bir finansal işlem yapılmaması konusunda uyarıyor. Kara para aklama ve terörün finansmanı gibi faaliyetlerde de kullanıldığı bilinen kripto para piyasasında, denetimsizlik kol gezerken dikkatli olunması gerekiyor.

EKONOMİ
Kripto parada yeni rekor: İki trilyon doları aştı

Kripto para piyasasının ülkemizde herhangi bir regülasyona tâbi olmadığını belirten Naim Çetintürk şunları söyledi:,