Konutta gurbetçi hareketliliği

Turizm sezonuyla gayrimenkulde gurbetçi ve yabancı yatırımcı hareketliliği hızlandı. Kovid-19 nedeniyle geniş balkonlu, bahçeli ve merkezi konum konuta yönelen gurbetçiler, bütçeyi de salgın öncesine göre yüzde 20 artırdı.

Hamide Hangül
Konut geliştiricilerine göre, Kovid-19 nedeniyle gurbutçiler ve yabancı yatırımcılar, geniş balkon, bahçe, yürüyüş yolları, peyzaj alanı ve şehrin içinde müstakil yaşam ortamı sunan projelere yöneldi.

Salgın nedeniyle eve kapanma dönemlerinin ardından turizm sezonunun da açılmasıyla yabancı özelinde satışlar hareketlendi. Konut geliştiricilerine göre, Kovid-19 nedeniyle gurbutçiler ve yabancı yatırımcılar, geniş balkon, bahçe, yürüyüş yolları, peyzaj alanı ve şehrin içinde müstakil yaşam ortamı sunan projelere yöneldi..

SATIŞLAR KATLANDI

PENDİK YOĞUN TALEP GÖRÜYOR

Tamamlanan ve oturumun büyük ölçüde başladığı projelerinde gurbetçi ve yabancı hareketliliği başladığına işaret eden Çulhalık, gurbetçilerin konut taleplerini şöyle değerlendirdi: “İzole ve güvenli yaşam beklentisini karşılayan projelerin merkezi lokasyonda olması önemli bir kriter. İstanbul’un merkezi lokasyonlarından biri olan Pendik’te yatırımcılarımızı izole ve güvenli yaşamla buluşturduğumuz ‘Ondörtüç Pendik’ projemize gelen taleplerde yabancı yatırımcı ağırlığı hissediliyor. Turizm sezonunun açılmasıyla bu hareketliliğin kalıcılık kazanacağını söylemek mümkün.”

1+1 DAİRELER 448 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

FİYAT ARTIŞLARI EN FAZLA 4+1’DE

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Reidin yeni konut fiyat endeksine göre, mayısta aylık en fazla fiyat artışı yüzde 0.35’lik oranla 4+1 konut tipinde görüldü. .

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/07/03/05/51/resized_90499-062f7167ihsanculhalik1.jpg

EV BÜTÇESİ %20 YÜKSELDİ