Kızılelma göklerde: 'Daha fazla yerde tutamadık uçtu'

Baykar tarafından geliştirilen Kızılelma, ilk uçuşunu yaptı. Twitter'dan Kızılelma'nın uçuş videosunu paylaşan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Daha fazla yerde tutamadık uçtu! Rabbimize şükürler olsun" diye yazdı. Kızılema (MİUS) 5 saat havada kalış süresi, 3500 feet operasyonel irtifası ve yüksek manevra kabiliyetiyle öne çıkıyor.

​Baykar tarafından geliştirilen Kızılelma, ilk uçuşunu yaptı.

Milli ve insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’dan sevindiren haber geldi. Kısa süre önce taksi ve koşu testini tamamlayan Kızılelma ilk kez havalandı. Baykar tarafından 2021 yılında başlatılan proje kapsamında milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, çeşitli testlerin ardından dün ilk kez havalandı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kızelma’nın havalandığı ana ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından “Daha fazla yerde tutamadık uçtu! Rabbimize şükürler olsun” mesajıyla paylaştı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/12/15/01/35/resized_b0002-282d2e64kc4b1zc4b1lelmadekupe.jpg

TÜRKİYE HAVACILIK TARİHİ İÇİN MİLAT

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar ise Kızılelma’nın Türkiye havacılık tarihi için milat olduğunu vurguladı: “Yüzde 100 Baykar öz sermayesi ile 2021 yılında başlayan Kızılelma projesinde ilk uçuşumuzu 1 yıl gibi rekor bir sürede tamamladık. Vatanımıza ve milletimize, kalbi Türkiye ile birlikte atan tüm coğrafyalara hayırlı olsun.”

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/12/15/01/36/resized_5155a-13498337kc4b1zc4b1lelma9.jpg

Agresif manevra, düşük radar izi

TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilere iniş-kalkış kabiliyetine sahip olacak şekilde geliştirilen Bayraktar Kızılelma, denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenecek. Agresif manevralarla insanlı savaş uçakları gibi hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek olan Kızılelma, harp sahasında dengeleri değiştirecek. Tasarımından elde edeceği düşük radar izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla gerçekleştirecek olan uçağın 6 ton kalkış ağırlığına sahip olması hedefleniyor. Kızılelma 1500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle büyük bir güç çarpanı olacak.

EKONOMİ
Savunma sanayi atağa kalktı: Proje hacmi 75 milyar dolara ulaştı