İZTO'da FETÖ'cü tahkikat

FETÖ destekçilerinin iş dünyasından ayıklanması sürüyor. İzmir'deki oda ve borsalar kendi bünyelerindeki FETÖ'cüleri ayıklamak için 'tahkikat komisyonu' kurdu.

Yeni Şafak Haber Merkezi

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı bulunan iş adamlarına yönelik soruşturmalar derinlik kazandı. İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ticaret Borsası (İZTB) ve Ege Bölgesi Sanayi Odası ile bazı derneklerde örgüt mensubu çalışan ve üyelerin tespiti için tahkikat komisyonları oluşturuldu. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının talimatı üzerine Oda personeli arasında FETÖ mensubu ya da sempatizanı olup olmadığı yönünde araştırma başlattıklarını belirtti. Bunun için oluşturulan tahkikat komisyonunun çalışmasına devam ettiğini dile getiren Demirtaş, “Meclisimizde ve üyelerimiz arasında bu örgütle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 131 yıllık odamızda personel ya da üye olarak demokrasiye, parlamenter sisteme, Atatürk ilkelerine karşı kişilerin, FETÖ/PDY mensuplarının yer almalarına izin veremeyiz” dedi.

TİCARET BORSASI DA MAĞDUR

Kurucusu oldukları İzmir Ekonomi Üniversitesinde de idari ve akademik personelle ilgili incelemelerin tamamlandığına işaret eden Demirtaş, “İşe alışta çok dikkatli olduğumuz için söz konusu illegal örgütün üyesi veya sempatizanı olan hiçbir sakıncalı isme rastlamadık” diye konuştu. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da personel bazında bir araştırmanın yapıldığını, bu konuda emniyet güçleri ve savcılıkların yürüttüğü çalışmayı desteklediklerini ifade etti. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise kurum olarak FETÖ'nün mağdurları arasında yer aldıklarına dikkati çekti.