İzin yasağı kalktı turizmci umutlandı

Milyonlarca kamu görevlisi ve çalışanını ilgilendiren kamuda izin yasağı dün itibariyle kaldırıldı.

Yeni Şafak Arzu Kurum

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş “Kamu görevlilerimizin izin yasağı kalkmıştır. Senelik izinleri kullanılabilecektir. Bu yasak vatandaşlarımızı zor durumda bırakmak için değil, FETÖ operasyonları için tedbiren bir karardır, kaldırıyoruz” açıklamasını yaptı. Haberi sevinçle karşılayanturizm sektörü temsilcileri alınan kararın turizmi yeniden canlandıracağı görüşünü paylaşıyor.

YERLİ TURİZMİ RAHATLATACAK

Uygulanan yasağın yerli turist sayını artıracağını kaydeden Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy, “Yasağın kalkması şuandan itibaren bayrama kadar olan dönemi çok rahatlatacak. Birçok memur tatilini iptal etmek zorunda kalmıştı. Erteledikleri o seyahatlerine artık çıkabilecekler. Çünkü kamu kuruluşları birikmiş izinleri de eritmeye çalışacak” diye konuştu.

HIZLA NORMALE DÖNÜYORUZ

Turist Rehberleri Birliği Başkanı Zeki Apalı ise bu durunun yerli turist sayısında Ramazan Bayramı sonrasında olduğu gibi ikinci bir patlama yaratacağını söyledi. Apalı, izin iptallerinin kaldırılmasının çok doğru ve yerinde bir karar olduğunu ifade ederek, “FETÖ bağlantısından dolayı ilk anlamda tespit edilen kişiler sanıyorum gerekli işlemlere maruz kaldı. Bundan sonra hayat hızla normale dönüyor. İç turizm anlamında umarım sonbaharı geçmiş yıllardaki gibi geçirebiliriz” diye konuştu.

Bayram öncesi döneme yarar

TÜROB Başkanı Timur Bayındır ise, “Karar çok olumlu oldu. Memnuniyetle karşılıyoruz. Turizm sektöründe zaten iyi gitmeyen işler, kamudaki izin yasağıyla daha olumsuzlaşmış ve iptaller yaşanmıştı. Yüksek sezonun sonlarına gelmemize rağmen yine de yasağın kalkmasıyla birlikte bugünden bayram sonrasına kadar olan süreçte, özellikle iç turizm açısından önemli bir hareket sağlanmasını bekliyoruz” dedi.