İstanbul-İzmir arası 3 saate düşürülecek

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün kule montajı bitti. Köprünün yürüyüş bantları olarak adlandırılan kedi yolu da yarın tamamlanacak.

Yeni Şafak Kübra Kara

Kocaeli'nin Dilovası ilçesi ile Yalova'nın Altınova ilçesini birbirine bağlayarak İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3 buçuk saate düşürecek olan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün kule montajı bitti. Köprünün yürüyüş bantları olarak adlandırılan kedi yolu da yarın tamamlanacak. Kedi yolu sayesinde iki yaka arasını yürüyerek geçmek mümkün olacak. İşçiler ve mühendisler çelik kabloları döşerken bu yolu kullanacak. Nisan ayında da, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ne kablo çekilmeye başlanacak.

KULE MONTAJI BİTTİ

İstanbul'u İzmir'e bağlayacak olan otoyol projesinde işçiler 7 gün 24 saat çalışıyor. İşçiler bir yandan çelik yol parçalarının montajını gerçekleştiriyor, bir yandan da son beton döküm işleri yapılıyor. Geçtiğimiz haftalarda köprünün iki ayağını birbirine bağlayacak olan hatlar gerilmişti.

Altı şeritli karayolu

Yılsonunda hizmete açılması planlanan köprü, tamamlandıktan sonra dünyanın en büyük 4. asma köprüsü olacak. Üzerinde 6 şeritli bir karayolu bulunacak olan köprünün bağlantı noktaları da nemlenmeye karşı özel bir sistemle korunuyor. Dilovası- Altınova arası şu anda karayolu ile yaklaşık 1 buçuk saat feribotla 55 dakika sürüyor.