İpek’in şirketleri TMSF’ye geçti

FETÖ'nün en büyük finansörü Akın İpek'in 10 milyar dolar değerindeki 18 şirketi, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi. TMSF, gerektiğinde şirketlerin varlıkların satılmasına veya feshi ile tasfiyesine karar verebilecek.

Yeni Şafak Osman Özgan

OHAL kapsamında çıkarılan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) kayyum düzenlemesi de yer almıştı. Buna göre, terör örgütleriyle aidiyeti, iltisakı veya irtibatı tespit edilen şirketlerin yönetimine atanan kayyumların görevinin TMSF'ye devredilmesi hüküm altına alınmıştı. Söz konusu düzenleme en çok FETÖ'nün finans ayağını oluşturan şirketleri etkilemişti. Bu şirketlerden birisi de kaçak Akın İpek'in şirketi Koza-İpek Holding. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu KHK hükmü uyarınca, Koza-İpek Holding bünyesinde bulunan toplam 18 şirkete atanan kayyumların yetkilerinin TMSF'ye devredilmesini talep etti. Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği de söz konusu talebi kabul ederek, şirket yönetiminin TMSF'ye devredilmesine karar verdi.

MALİKANE DE TMSF'DE

Yönetimi devralacak TMSF, şirketlerin varlıkların satılmasına veya feshi ile tasfiyesine karar verebilecek. İpek'in söz konusu şirketlerinin toplam değerinin ise yaklaşık 10 milyar dolar değerinde olduğu belirtiliyor. Şirketlerin yanı sıra Akın İpek'in Fetullah Gülen için yaptırdığı malikane ile yalı, otel, uçak ve arabalar da TMSF'ye geçmiş oldu.