İstanbul Yeni Havalimanı'nın tamamlanmasına aylar kala, başta THY olmak üzere sivil havacılıkta personel alımları hız kazandı.
Sivil havacılık sektörünün en hızlı gelişen sektörler arasında yer alması başta yetişmiş pilot ve host - hostesliğe olan ilgiyi daha da arttırdı. Pek çok insanın hayalini kurduğu hosteslik nasıl olur? Gelin birilikte detaylara bakalım...
Host ve hostes nasıl olunur?
THY ve diğer özel şirketlerde mesleğe başvuru için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranırken, en az lise yahut liseye denk bir eğitim kurumundan mezun olmak, iyi bir ingilizce bilgisine ve konuşma, anlama yeteneğine sahip olmak, havayolu firmasının uygun gördüğü şehirde oturmayı kabul etmek, sicili ve sabıkası olmamak temel koşullar arasında yer alırken, erkekler için askerlik engeli bulunmamak, ideal boy ve kilo oranına sahip olmak, bayanlar için ise 160-180 cm boya sahip olmak, erkekler için 170-180 cm boya sahip olmak, sağlık ve fiziki yeterlilik raporu almak (havaalanının işaret ettiği bir kurumdan) ve daha önce bir havayolu firmasından disiplinsizlik ile ceza almama şartı aranıyor.
Host ve Hostes maaşları
THY ve özel firmalar için maaş skalasının değişiklik gösterdiği host ve hostes brüt maaşları 2016 rakamlarına göre 4.000 TL civarındadır. Tabii ki aylık uçuş kotası tamamlanan hostesler bu uçuş kotasının haricinde uçtukları her saat için ekstra ücret alırlar.
Host ve Hostes olmanın avantajları
Host ve Hostes olmanın dezavantajları