Hastalıklara karşı organik çözüm

Son zamanlarda artan hastalıklar, organik ürünlere rağbeti arttırdı. Bu trendin artacağını belirten Aksuvital Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu, doğal bal, propolis, polen, arı sütü gibi gıda takviye ürünleri ile hastalıklara karşı organik önlem sunduklarını ifade ediyor. 95 ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Aksu, pazar paylarını her yıl %25 arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Arzu Kurum
​Tübitak, İstanbul Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Ege Üniversitesi başta olmak üzere üniversiteler ve çeşitli kurumlar başarılı projelere imza attı.

Dünya ve Türkiye’de sağlıksız beslenmeden dolayı artan hastalıklar girişimciyi organik tarıma yönlendirdi. Her geçen gün büyüyen pazar, doğal ürün yetiştiriciliğini arttırdı. Araştırmalar; 178 ülkedeki 57,8 milyon hektar alanda, 2,7 milyon üreticinin organik tarım yapıldığını gösteriyor. Türkiye’de ise 1990’lı yılların ortalarına kadar bir elin parmaklarını geçmeyen organik ürün sayısında hızlı bir artış var. Bu trendi erken keşfedenlerden biri de Aksuvital Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu olmuş. Ziraat Mühendisi olan Yunus Aksu, bugün yüzü aşkın kişiye istihdam sağlıyor.

DOĞAL TALEP SÜREKLİ ARTIYOR

Hızlı tüketim sektörünün büyümesi ile yaşam ve beslenme şekillerinde hızlı bir değişim yaşandığını belirten Yunus Aksu, “Şehirleşmenin artması, zamana karşı yarışmamız, daha pratik besinler tüketmeye yönelmemiz ile sağlıklı beslenmeye vermiş olduğunuz önemde gün geçtikçe azaldı. Bunun sonucunda çeşitli hastalıkların baş göstermesiyle doğal ve sağlıklı beslenmenin önemi tekrar gündeme geldi” diye konuştu. Arı ürünleri bal, propolis, polen ve arı sütü ile ilgili karışımlar ürettiklerini aktaran Aksu; “Daha sonra gıda takviyeleri, sabit ve uçucu yağlar ve doğal kozmetik ürünleri üretmeye başladık” ifadelerini kullandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/12/19/12/28/resized_d1515-2ffddf26yunusaksugorseli.jpg

95 ÜLKEYE İHRACAT AĞI

Çok sayıda projeye imza attı

Tübitak, İstanbul Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Ege Üniversitesi başta olmak üzere üniversiteler ve çeşitli kurumlar ile başarılı projelere imza attıkları bilgisini paylaşan Yunus Aksu; “Ar-Ge’, TÜBİTAK ile Tablet Çay Projesi, Meybal Projesi, Diyabetik Pekmez Projesi, balın raf ömrünü uzatacak ultrasonik dalga işleme teknolojisi geliştirme, enzimatik soğuk sıkma yöntemi ile bitkisel yağ eldesi veriminin arttırılması vb. projelerimizden bazılarıdır” ifadelerini kullandı.

Düzce Üniversitesi ile 2017 yılında imzalamış oldukları protokolle birlikte; insan ve hayvan deneyleri, spesifik analizler yaptıklarını aktaran Aksu, “KOBİ-GEL Projesi, yurt içi ve yurtdışı fuarları, nitelikli eleman destekler ile aktif KOSGEB desteklerinden hali hazırda yararlanmaktayız” bilgisini paylaştı.

EKONOMİ
Türkiye 2019’a aşılanarak giriyor

EKONOMİ
Tarımsal hasılada lideriz