Fiyatları eşel mobil frenledi

Enerji, Petrol, Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Genel Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıtta eşel mobil uygulamasına değinerek, “Şayet devlet bu koruma kalkanını devrede tutmasaydı fiyatlara benzinde 2 lira 53 kuruş, motorinde 2 lira 5 kuruş ve LPG’de litrede 1 lira daha eklenecekti” dedi.

Nur Banu Aras
Arşiv

Enerji, Petrol, Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Genel Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıtta eşel mobil uygulamasına değinerek, “Şayet devlet bu koruma kalkanını devrede tutmasaydı fiyatlara benzinde 2 lira 53 kuruş, motorinde 2 lira 5 kuruş ve LPG’de litrede 1 lira daha eklenecekti” dedi. Bir grup gazeteciye dünyada yaşanan enerji krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aktaş, dünyada ham petrol fiyatlarının yıl sonunu varil başına 90 dolar civarında kapatmasını beklediklerini söyledi. Aktaş, doğal olarak bunun artış olarak yansıyabileceğini kaydetti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/10/23/06/37/resized_d5a29-63ece343fesihaktas.jpg

TÜRKİYE EN AZ VERGİ ALAN ÜLKE

LİTRESİ 11 LİRA OLABİLİRDİ

Devletin eşel mobil sistemini geliştirmemiş olması halinde fiyatlara benzinde 2 lira 53 kuruş, motorinde 2 lira 5 kuruş ve LPG de litrede 1 lira KDV eklenmek zorunda kalınacağına söyleyen Fesih Aktaş, ifadesini kullandı.