FETÖ ile birlikte olanları İTO’da istemiyoruz

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, FETÖ’yle birlikte olanların İTO Meclisi'nin koltuklarını kirletmeye devam etmemelerini ve kendiliğinden çekip gitmelerini istedi. Çağlar, "Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına, milletin iradesine, devletin varlığına darbe vurmak isteyenlerin İTO çatısı altında yeri yoktur. Bunu sadece İTO Meclisi’ne de söylemiyorum" dedi.

Yeni Şafak Haber Merkezi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, “Hain Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) birlikte olanlar bu yüce meclisin koltuklarını kirletmeye devam etmesinler, kendiliğinden çekip gitsinler.” dedi. İTO'nun ağustos ayı meclis toplantısında konuşan Çağlar, Halkın, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasına, milletin iradesine, devletin varlığına darbe vurmak isteyenlerin İTO çatısı altında yeri yoktur. Bunu sadece İTO Meclisi'ne de söylemiyorum" dedi.

MİLLETE LAYIK OLMALAYIZ

FETÖ'nün darbe girişiminden sonraki 10 gün içinde 11 milyar dolarını TL'ye çevirdiğini hatırlatarak, “İşte milletin bu güvenine layık olmanın, ekonomik hamleleri gerçekleştirmenin tam vaktidir. Darbe teşebbüsünü püskürttükten sonra şimdi önümüzdeki görev, ekonomik ajandamızın şartlarını yerine getirmektir" dedi.

PEŞİN VERGİ OLMAMALI

Ekonomide standart makroekonomik hedef ve anlayışları belli ölçülerde gevşetmek gerektiğini vurgulayan Çağlar, şunları kaydetti: “Özellikle kamu bütçesi ve enflasyon hedeflemelerini içinde bulunduğumuz şartlara göre yeniden ele almalıyız. Gerekirse kamuda bütçe açığı artabilir. Enflasyon hedefini yukarıya çekebiliriz. Çünkü büyümeden ve istihdam kapısı açmaktan asla feragat edemeyiz. Peşin vergi ödeme sistemi tamamen kaldırılsın. Artık bu ülkede peşin verginin olmasını istemiyoruz. Özellikle istihdam üzerindeki ödemelerin sene sonuna kadar alınmamasını istiyoruz" diye konuştu.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Eximbank'ın aldığı teminat mektuplarının yarıya düşürülmesini de talep etti.

TUSKON İTO'nun yarısını istemiş

İbrahim Çağlar, FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili olarak da, “Daha önce TUSKON kanalıyla bize talepler geldi. Göreve geldiğimiz 30 Mayıs 2013'ten itibaren fuarlar, yemek organizasyonları gibi gelen çeşitli talepler vardı. Biz bunların hepsini onların kara listelerine girmeyi göze alarak reddettik. Bir kuruşumuz bunlara nasip olmadı” dedi. İTO seçim sürecinde yönetim kurulunu oluştururken TUSKON'un ısrarlı talepleri olduğunu belirten Çağlar, “Bir başkan yardımcılığı, 5 yönetim kurulu üyeliği, 15 TOBB delegesi talep ettiler. Anında reddettim, 'Bana isim dahi vermeyin' dedim" diye konuştu.