Envantere milli güç

Savunma sanayisinde yerlilik oranı yüzde 73 olarak hedeflenirken, TSK’nın envanterine de yeni silahlar eklenecek. Aksungur İHA, TCG Anadolu, Süper Kobra ve geliştirilen roketler, silahlı kuvvetlerimizin gücüne güç katacak.

Canberk Doğan
Arşiv.

Türk savunma sanayisi her geçen gün büyürken, geliştirilen yeni silahlar TSK’ya güç, düşmana korku salmaya devam ediyor. 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında yapılacak çalışmalarla savunma sanayisindeki yerlilik oranının yüzde 71’den 73’e çıkarılması amaçlanırken, ordumuzun envanterine bu yıl, yeni yerli ve milli üretilen silah, araç ve sistemler dahil olacak.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/08/18/02/55/resized_e03c8-51c7ae06ak.jpg

GURUR KAYNAKLARI

SON İKİ AKSUNGUR

1) Operatif İHA Sistemleri Tedarik Projesi kapsamında son 2 adet AKSUNGUR İHA’nın envantere girmesi öngörülüyor.

2) Meltem-3 Projesi kapsamında, 5’inci P-72 uçağının ve 6’ncı deniz karakol uçağının envantere girmesi bekleniyor.

DONANMANIN EN BÜYÜĞÜ

AKHİSAR VE KOÇHİSAR

Deniz karakol gemilerinden Akhisar’ın bu ay içerisinde ilk bloğunun kızağa konulması, 2’nci gemi Koçhisar’ın ise yine bu ay ilk saç kesimi ve aralık ayı içerisinde ilk bloğunun kızağa konulması planlanıyor.

PİRİREİS TESLİM EDİLECEK

ROKETLER GÜCE GÜÇ KATACAK

76/62 mm deniz topunun atış kontrol sistemi uyumlandırma faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından liman ve deniz kabul testleri ile birlikte gemi entegrasyon faaliyetlerine başlanması hedefleniyor.

Roketsan tarafından 300 Denizaltı Savunma Harbi (DSH) Roketinin ise teslimatı yapılacak.

TSK’nin taktik güdümlü mühimmat ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen HGK-82’nin son teslimatı yapılarak proje takvimi içerisinde başarıyla tamamlandı.