Dijitalle gelen rekabet

Teknolojinin hızlı gelişimi, bankacılık sektöründe değişim sürecini hızlandırıyor. Bu alandaki hizmetlerin artması aynı zamanda müşteri beklentilerini de kökten değiştirirken, bankaların mobil alanda attığı adımlar rekabeti kızıştırıyor. 2021’in son çeyreği itibariyle mobil alanda kullanıcı sayısı 78 milyona ulaşırken, işlem çeşitliliği de her geçen gün artıyor.

Ekonomi Servisi
Arşiv

Türk bankacılık sektörü, son 30 yılda inovatif iş modelleriyle birçok alanda yenilikler gerçekleştirirken, gelişen teknolojinin de etkisiyle bu alandaki müşteri beklentileri ve hizmet çeşitliliği de artış gösterdi. Özellikle mobil hizmetler ağının her geçen yıl genişlemesiyle birlikte günümüzde işlemlerin büyük çoğunluğu saniyeler içerisinde akıllı telefonlar üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bununla birlikte bu alanda altyapısını güçlendirerek, hizmet kalitesini artıran bankalar, bir adım öne çıkıyor.

KULLANICI SAYISI 78 MİLYONA ULAŞTI

SADECE MOBİLDEN İŞLEM YAPAN SAYISI 65 MİLYON

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 2,7 milyon kişi “sadece internet bankacılığı” işlemi yaparken, 65 milyon 954 bin kişisi “sadece mobil bankacılık” işlemi yaptı. Hem internet hem mobil bankacılık işlemi yapan kullanıcı sayısı ise 9 milyon 214 bin kişi olarak kayıtlara geçti. Öte yandan aktif bireysel dijital bankacılık müşterilerinin yüzde 67’si erkek, yüzde 33’ü kadın. Ayrıca müşterilerin sayısal olarak ağırlıklı kesimi ise 36-55 yaş arasında.

Cepten 3 milyon kredi kullanıldı