Darbeye inat buradayız

DEİK heyeti, Brüksel'de FETÖ terörünü anlattı. Temaslarının ardından açıklamalarda bulunan DEİK Başkanı Vardan, "Darbeye inat buradayız. Üretmeye devam" dedi.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan başkanlığındaki heyet, Brüksel'de FETÖ terörünün 15 Temmuz kanlı darbe gerişiminin iç yüzünü anlattı. Temaslarına ilişkin Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen Vardan; yetkililerle, vize serbesti, geri kabul anlaşması, Gümrük Birliği revizyonu gibi Türk iş dünyasını doğrudan ilgilendiren konularla birlikte FETÖ darbe girişimini görüştüklerini söyledi. Vardan, “Türkiye, hiç bir şekilde bu darbeye sebep olacak altyapısı olmadan böyle bir durumla karşılaştı. Ekonomisi yeteri kadar iyi durumda olan, siyaseten baktığımız zaman o dönem itibarıyla yeni bir hükümetin kurulmuş olduğu, hükümetin yeni reformlar açıklamak üzere çalışmalar yaptığı, Türkiye'nin 26 çeyrektir büyüdüğü bir ortamda hiç hak etmediğimiz, hiç beklemediğimiz bir darbe girişimiyle karşı kaşıya kaldık. Ancak darbeye inat buradayız. Dünden daha çok çalıcağız ve daha çok üreteceğiz” dedi.

TEK YUMRUK OLDUK

FETÖ darbe girişimine tüm Türkiye'nin birlik halinde karşı çıktığını vurgulayan Vardan, “Türkiye'nin tüm vücuduyla beraber yani halkıyla, medyasıyla, politikacısıyla, tüm iş dünyasıyla bir araya gelerek, herhangi bir dil, din farkı gözetmeksizin, herhangi bir siyasi ideoloji, yahut düşünce farkı gözetmeksizin, sadece kendi demokrasisini savunmak üzere ve sadece kendi ekonomisini muhafaza etmek üzere darbeye karşı çıktığını söylemeye çalıştık ve çalışıyoruz” diye konuştu.

Vize serbestisi de istedik

DEİK Başkanı Vardan, muhataplarına, AB'ye girme sürecinde prosedürlerin hızlandırılması, fasılların hızla açılması, Kıbrıs sorununun çözümünde engellerin kaldırılması ve Türkiye'ye haksız bir şekilde uygulanan vizelerin kaldırılmasını istediklerini kaydetti. Vardan, "Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi gerektiğini de ifade ettik" dedi. Türkiye'deki dış yatırımlarının yüzde 70'ten fazlasının AB ülkelerinden geldiğini hatırlatan Vardan, yabancıların kendi yatırımlarının nasıl etkilenebileceğini ve sürdürülebilir olup olmayacağını merak ettiklerini söyledi.