Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin ekonomideki şahlanışını durduramayacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir Hizmet Binası Açılış Töreni'nde konuştu. Önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye'nin salgın sürecinden sağlıktan üretime kadar her alanda güçlü şekilde çıkmasının herkesi rahatsız ettiğini söyledi. Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına kimsenin engel olamayacağını vurgulayan Erdoğan, "Biz bir kaybedersek onların kaybı 5 olacaktır, 10 olacaktır. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Türkiye'nin şahlanışını durduramayacaklar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan, Vergi Denetim Kurulu ile Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası Açılış Töreninde konuştu.

Erdoğan konuşmasında, açılışı yapılan binanın ülkeye, şehre ve millete hayırlı olmasını diledi.

Dünya ekonomisinin en önemli merkezlerinden biri olan İstanbul'un, açılışı yapılan bina ile konumunu daha da pekiştireceğine inandığını dile getiren Erdoğan, koronavirüs salgını sonrası Türkiye ile birlikte İstanbul'un da cazibesinin artacağını söyledi.

"Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu bu alanda da göstermekte kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyüme rakamları başta olmak üzere pek çok konuda ülkeyle ilgili tahminlerin, hep fiili gerçekleşmelerin gerisinde kalmasının, potansiyelin zenginliği sayesinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Salgının dünya ekonomisinde çok ciddi küçülmeye yol açtığı bir dönemde Türkiye'nin olumlu yönde ayrışacağına inanıyoruz. Nitekim açıklanan her veri bu iddiamızı teyit ediyor. Ülkemizin sadece toparlanma değil, onun da ötesinde çok büyük bir sıçrama sürecinde olduğunu yavaş yavaş herkes kabul etmeye başladı. Ekonomimize kurulan tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz. Son olarak 2018 ağustosunda maruz kaldığımız kur, faiz, enflasyon saldırısının önünü aldığımız tedbirler ve kurduğumuz mekanizmalarla kısa sürede kestik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminin çalışmalarının ve emeklerinin karşılığının görülmesini sadece birkaç ay ötelediğini aktararak, bu süreçte sanayiciden esnaf ve sanatkara, çalışanlardan ihtiyaç sahibi vatandaşlara kadar toplumun her kesiminin yanında olduklarını söyledi.

Sosyal koruma kalkanı olarak adlandırdıkları destek programlarıyla doğrudan milletin cebine aktarılan kaynak tutarının 24 milyar lirayı geçtiğini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Devlet olarak tüm kurumlarımız ve imkanlarımızla girişimcilerimizin, iş dünyamızın dinamizmini destekliyoruz"

"Türkiye'nin salgın sürecinden güçlü çıkması birilerini rahatsız etti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tabii özellikle de Türkiye'nin salgın sürecinden sağlıktan üretime kadar her alanda böylesine güçlü şekilde çıkması hemen birilerini rahatsız etti." diyerek, şöyle konuştu:

GÜNDEM
Bakan Albayrak'a yönelik hakaret içerikli paylaşım yapanlardan biri firari FETÖ sanığı çıktı

GÜNDEM
Bakan Albayrak ve ailesine sosyal medyada hakarette önemli gelişme: Bir kişi tutuklandı

EKONOMİ
Bakan Albayrak: Borsa İstanbul 11 yılın en iyi çeyreklik performansına imza attı