Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Aydın ifadesinde, hiç paralarının olmadığı bir dönemde tanıştıklarını söyledi. Mehmet Aydın'ın Bursa Nilüfer'de bir çay bahçesinde asgari ücretle çalıştığını kaydeden Sıla Aydın, “Biz 2016 yılı ortasında Bursa'da tanıştık. Mehmet Facebook üzerinden sürekli çiftlik oyunu (Farm Ville) oynuyordu. Sonrasında da yazılımcı bir arkadaşıyla bu oyuna benzer bir oyun geliştirmek için biraraya geldiler. Daha sonra da birlikte Fame Game oyununu kurdular. Bu oyun da diğer oyun gibi Facebook üzerinden oynanıyordu. Oradan kazanç elde edince Bursa İnegöl'de bir çiftlik kiraladı. İnegöl’deki çiftliğe de oyundan kazandıklarını yatırıp, oraya hayvan alıyordu" diye konuştu.
YÜZDE 250 KAR VERİYORDU
Mehmet Aydın'ın İnegöl'de kiraladığı çiftliğin içini yavaş yavaş hayvanlarla doldurduğunu kaydeden Sıla Aydın, "Burada ürettiklerini başka yerlere satıyordu. Sonra Lüleburgaz'da et ve süt makineleri alıp; Saray'da çiftlik kurdular, Akhisar'da da 2000 bitcoin makinesi aldılar" dedi.
Oyunu oynayanlara yüzde 250 kar verildiğini söyleyen Sıla Aydın, "Sisteme yeni gelenlerden aldığı paralarla bu yüzde 250 kar payını veriyordu. Sonrasında kimseye ödeme yapmamaya başladı" şeklinde konuştu.
URUGUAY’DA MOBİLYA SATMA İŞİ
Mehmet Aydın’ın Uruguay’da olduğunu yazan Uruguay haber sitelerinde ve sosyal medyada onunla ilgili ilginç veriler yazılıyor. Örneğin sosyal medyada Aydın’ın Ferrari ile sokaklarda dolaştığı ve uyuşturucu kaçakçılığından bu kadar para kazandığı iddiaları yer aldı. Bu iddiaların üzerine Uruguay polisi de soruşturma başlattı. Polis Aydın’ın Uruguay’a ilk gittiğinde mobilya sattığını hatta çok pahalı olduğu bilinen Punta del Este'deki Trump Tower'da bir inşaat malzemeleri şirketi kurmaya çalıştığı verilerine ulaştı.
Araştırmalarını derinleştiren polis, 2006’da UPM isimli fabrikanın yapımında çalışan ve hayatını o tarihten sonra kaynakçı olarak devam ettiren bir kişinin Mehmet Aydın ile görüntülenmesinden sonra servetini artırdığını öğrendi.
VİLLAYI DA TERK ETTİ
Aydın’ın, geçen sene kasımda Uruguay'da kiraladığı villanın 3 aylık parasını ise Türkiye’den peşin ödediği ancak orada dikkat çekince villayı 1 ay içinde terk ettiği öğrenildi.
MAVİ YUMURTADAN ÇIKAN ŞÜPHE
Çiftlik Bank soruşturmasını başlatan bir kaymakamın dikkati oldu. Taraklı Kaymakamı Cihat Koç, şirkette "usulsüz faaliyet" yapıldığı yönünde Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe yazmıştı.
Koç, dilekçesinde mavi yumurta için açılan yerin açılışına davet edildiğini yazarken, “Ellerinde 5 bin mavi yumurta yumurtlayan tavuk olduğu söylendiği halde 5 milyon üretim hedeflendiği ifade edilmiştir. Böyle bir hedefte, vatandaşın para kazanma güdüsünün istismar edildiği açıktır. Zira böyle bir hedefin gerçekleştirilmesi on yıllar alacak bir projenin sonucudur. İnternet ortamında yaptığımız kısa bir araştırmadan sonra işin sıradan bir üretim ve yatırım işi olmadığı nettir." ifadelerini kullanmıştı.
NE KADAR CEZA ALIR?
Aydın'ın yakalandığı takdirde ne kadar ceza alacağını sorduğumuz Avukat Arabulucu Sümeyye Öcal, "TCK 157’ye göre hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile ve beş bin güne kadar adlî para cezası verilir. Bu adli para cezası ve hapis cezası hakimin takdirindedir. Ayrıca TCK 158. Maddesinin f fıkrasına göre bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle suç işlendiğinde alt sınırı 4 yıl hapis cezası verilir. 4 yıl hapis cezasının yanında verilecek adli para cezasının miktarı ise işlenen suçla elde edilen menfaatin iki katından az olamaz. Ayrıca mağdurlardan bilinen 15 bin kişinin hepsi şikayetçi olursa, her bir mağdurdan ayrı ceza alır" dedi.