Bakan Tüfenkci'den 'Çiftlik Bank' açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Çiftlik Bank'ın esas faaliyetleriyle ilgili incelemeleri son aşamaya getirdik. Burada gerçekten bir ticaret var mı yok mu, arkadaşlarımız bunu etraflıca inceliyor. Sanal bir saadet zinciri oluşturma teşebbüsü olduğu görülüyor " dedi.

Yeni Şafak
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Karekodlu Çek Kayıt Sistemi'nin tanıtıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çiftlik Bank'a ilişkin açıklama yapan Tüfenkci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sanal bir saadet zinciri oluşturma teşebbüsü olduğu görülüyor"

Tüfenkci, bank kelimesinden dolayı Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'ndan izin alınması gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Böyle bir izin almadan faaliyete geçtikleri için reklamlarını durdurduk. Ama esas faaliyetleriyle ilgili incelemeleri de son aşamaya getirdik. Burada gerçekten bir ticaret var mı yok mu, arkadaşlarımız bunu etraflıca inceliyorlar. Sanal anlamda bir saadet zinciri oluşturma teşebbüsü olduğu görülüyor.

Bakan Tüfenkci, e-ticaret yapan sitelere kayıt zorunluluğu getirilmesinin denetimleri ve gözetimleri artıracağına işaret ederek, "Bununla ilgili hem Maliye Bakanlığı hem de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak yakın çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığı ile de dolandırıcılık anlamında da yakın bir çalışma sergiliyoruz." diye konuştu.

EKONOMİ
Çiftlik Bank'la ilgili flaş gelişme

EKONOMİ
Çiftlikbank ismi için harekete geçildi

EKONOMİ
Çiftlikbank için flaş karar