Bakan Bolat son uyarıyı yaptı

Emlak ve araç piyasasında gerçek alıcı ile gerçek satıcıların alış veriş yapabileceği dönemin bir hafta sonra başlayacağını hatırlatan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “1 Kasım’da bu yönetmelik yürürlüğe giriyor. Bundan sonra bu ilanlardan ilan siteleri ve şahıslar sorumlu olacak. O yüzden kimin ihtiyacı varsa, kim almak veya satmak istiyorsa, kimliği de belirli olarak bunları memnuniyetle yapacak” dedi.

Ekonomi Servisi
Ömer Bolat.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım’da yürürlüğe girecek yönetmelikle ev ile araba piyasasına ilişkin önemli bir dönemin başlayacağını söyledi. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) 14. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Bolat; ticaret odaları, sanayi odaları, esnaf odaları, kooperatifler sektörel düzenlemeler, yönetmelikler üzerinden Ticaret Bakanlığı’nın yetki kapsamında olduğuna vurguladı.

Bolat, “Piyasanın adil, istikrarlı, rekabetçi bir şekilde işlemesini sağlamaya çalışan düzenlemeler yapmakla görevli olduklarını belirtti. Bolat, “Bunu yaparken de denetleme yapmakla görevliyiz. Bu denetlemeleri de ekiplerimizle beraber yerine getiriyoruz. Piyasa ne kadar düzelirse ne kadar düzenli işlerse biz o kadar mutlu oluruz, iş yükümüz azalır o anlamda” dedi.

BELİRSİZLİK ORTADAN KALKTI

Otomotiv piyasasında çip kriziyle başlayan belirsizlik süreci ile tedarik zincirlerinin kopmasının piyasada meydana getirdiği sıkıntılı sürecin ağustostan itibaren neredeyse tamamen ortadan kalktığını belirten Bolat, “Son 2 ayda 600 bin araç piyasaya girdi. Şimdi bolluk var, bereket var, fiyatlar düşüyor birinci elde ve ikinci el piyasalarında” diye konuştu.

1 EKİM’DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK

Piyasaların işleyişinde internet üzerinden sahte ilanlarla, sahte kimliklerle yapılan fiyat şişirmelerinin ve manipülasyonların büyük etkisini olduğuna dikkat çeken Bolat, şöyle devam etti: “Biz sahte ilanlara karşı emlakta ve otomotivde getirdiğimiz sınırlamalarla bunu engelledik. 1 Kasım’da bu yönetmelik yürürlüğe giriyor. Bundan sonra bu ilanlardan ilan siteleri sorumlu olacak, şahıslar sorumlu olacak. O yüzden kimin ihtiyacı varsa, kim almak istiyorsa, kim satmak istiyorsa, kimliği de belirli olarak bunları memnuniyetle yapacaklar. Şirketler ve kişiler.”

TEK HEDEFİMİZ VAR: GÜÇLÜ TÜRKİYE

İş dünyasından alınan geri bildirimlerle sağduyuyu bulmaya, aklın yolu ve ortak aklın sesi olarak çözümler üretmeye çalıştıklarını kaydeden Bolat, “Yerli ve milli sanayi üretimine, istihdama ve döviz rezervlerimize zarar veren kayıt dışı ithalata karşı aktif bir politika izliyoruz. İzlemeye de devam edeceğiz. Bizim tek bir menfaatimiz var. O da ülkemiz ekonomisinin güçlü olması, zarar görmemesi, halkımızın refahının zarar görmemesidir” dedi.

Orhan Aydın

Gelişmiş ekonomiler enflasyonla boğuşuyor

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın da küresel piyasalarda dünyanın gelişmiş ülkelerinde enflasyon sorunlarının yaşandığını belirtti. Küresel salgınlar, jeopolitik gerilimler, doğal afetler ve savaşların öngörülebilir politikalar oluşturmayı zorlaştırdığını ifade eden Aydın, “Küresel ölçekte gelişmiş ekonomiler enflasyonla ciddi bir mücadele içerisinde ve tasarruf tedbirlerine giderek çözüm yolları arıyorlar. Bu ülkelerde ekonomiye olan güven ve istihdamda azalmalar var. Bütün bunların yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşının ve iklim değişikliğinin gıda, İsrail-Filistin geriliminin enerji alanında riskler oluşturuyor” dedi. ASKON camiası olarak terör devleti İsrail’in Gazze’de hastaneleri hedef alması neticesinde yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden derin bir infial duyduklarını belirten Aydın, “Bu kalleşçe saldırıları en şiddetli bir biçimde ASKON olarak kınıyoruz” diye konuştu.

EKONOMİ
Et ve Süt Kurumu'dan 'fiyat' açıklaması: Artışları önlemek için dengeli ithalat yapıyoruz

EKONOMİ
Milli radar Retinar dron ve paramotorlara geçit vermeyecek

EKONOMİ
Bakan Bolat ilan sitelerini uyardı: 1 Kasım'da yürürlüğe girecek