Asansör alternatif pazarla yükselecek

Türkiye'nin asansör üretiminde Çin'e ciddi alternatif olduğunu belirten AYSAD Başkanı Sefa Targıt, "Buradaki tedarik ve üretim sıkıntısını ülke olarak lehimize çevireceğiz” dedi. Sektörün yükselişte olduğunu belirten Targıt, Türk asansör sektörünün bu yıl alternatif pazarlara yönelerek ihracatı artıracağını kaydetti.

Ekonomi Servisi
Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı'nın 17’ncisi, İstanbul'da yapıldı.

Dünyanın iki büyük asansör fuarından birisi olan Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı'nın 17’ncisi, İstanbul'da yapıldı. Asansör sektöründe 3 yıl aradan sonra global düzeyde gerçekleşen ilk yüz yüze ticaret fuarı Asansör İstanbul’u yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi ziyaret etti. Tarsus Turkey tarafından, AYSAD’ın (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) desteğiyle düzenlenen organizasyonda 400 firma ürünlerini sergiledi. Kar muhalefetine rağmen ilgiyle takip edilen fuarda önemli işbirliklerine imza atıldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/15/12/26/resized_afccf-6b7a19edaysad_yc3b6netimkurulubac59fkanc4b1_sefatargc4b1t.jpg

ÇİN’İN EN BÜYÜK ALTERNATİFİ TÜRKİYE

300 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Şu anda yerli kaynaklarla, sektörde Türkiye'nin ihracatının büyük bir bölümünü karşıladıklarını belirten Targıt, “Dış ticaret fazlası veren bir sektörüz. 150 milyon dolar dış ticaret fazlamız var. 2021’de asansör ve aksam ihracatımız toplam 300 milyon dolar olarak gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

YENİ FIRSATLAR DOĞACAK

Asansör sektöründeki kaliteli ve bilinen markaların temsilciliklerini yaptıklarını ifade eden Fupalift Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Latif, “Ağırlıklı olarak ihracat yaptığımız ülkeler, İran, Mısır, Suudi Arabistan, Cezayir, Fas ve Balkan ülkeleri. Rusya ve Ukrayna da ciddi yatırım yaptığımız ülkeler arasındaydı. Savaştan fazlasıyla etkilendik” diye konuştu. Sektör olarak çeşitli yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Latif, “Savaş bittikten sonra sektör adına yeni fırsatlar doğacaktır ve bunları değerlendireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/15/12/28/resized_86f1e-216de0d3as2.jpg

Arkel'den 72 ülkeye ihracat

EKONOMİ
Büyük risk altındayız