Akkuyu Nükleer'den 'çatlak' açıklaması

Mersin-Akkuyu’da yapımı devam eden nükleer santral inşaatına yönelik dün bazı basın yayın organlarında çıkan projenin temelinde çatlak meydana geldiğine ilişkin haberler sonrasında Akkuyu Nükleer AŞ tarafından inşaat çalışmalarına ilişkin bir açıklama yapıldı. Şirketten yapılan açıklamada nükleer santralde birinci önceliğin güvenlik olduğu ve çalışmaların Türkiye Atom Enerjisi Kurumu temsilcileri tarafından denetlendiği belirtilirken "Kendi ağırlığı altında yayılıp sıkışma özelliğine sahip, 17 bin metreküpten fazla özel bir beton türü kullanılmıştır.'' ifadesi kullanıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat alanı.

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamada, santral inşaatındaki tüm yapıların standartlara uygun olduğu ve çalışmaların Türkiye Atom Enerjisi Kurumu temsilcileri tarafından denetlendiği bildirildi.

Çalışmaların bağımsız yapı denetim kuruluşu Assystem'in gözetiminde yürütüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

BETONLAMA İŞLEMİ 8 MART'TA TAMAMLANDI

"Akkuyu NGS'nin birinci ünitesinin temel plakasının betonlama işlemi 8 Mart'ta tamamlanmıştır. Ünitenin temel plakasının beton dökme işlemi Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının güvenlik standartları, küresel ölçekte nükleer enerji topluluğunca belirlenen güncel gereksinimlerle Türkiye'de geçerli ulusal ve uluslararası gerekliliklere uygun olarak gerçekleştirilmiştir.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/05/08/01/04/resized_92381-e344304520171112124360t34size250.jpg

PLANLANAN TAKVİME UYGUN DEVAM EDECEK

Bu temel plakasının yapımında, bahsedilen gereksinimleri karşılayan, güvenirliliğini ve homojenliğini koruyarak kendi ağırlığı altında yayılıp sıkışma özelliğine sahip, 17 bin metreküpten fazla özel bir beton türü kullanılmıştır. Birinci güç ünitesi çalışmalarının bir sonraki aşamasında, reaktör binasının iç ve dış duvarlarının inşası gerçekleştirilecektir. Akkuyu NGS projesinin inşaatı, nükleer güvenlik gerekliliklerine, yüksek kalite standartlarına ve planlanan takvime uygun olarak devam edecektir."

EKONOMİ
Uber çalışanları greve gidiyor

EKONOMİ
ROKETSAN'ın yeni silahı YESS dünyada ilk olmayı hedefliyor

EKONOMİ
ASO'dan 'İş yeri kayıt ve belgelerinin dijitalleştirilmesi' semineri

EKONOMİ
Alternatif Bank aktiflerini 26,5 milyar lira seviyesine çıkardı