Dolar yeni haftaya yükselişe başladı

Merkez Bankası'nın peş peşe iki hamlesi ve ABD-Çin tarafından gelen olumlu haberlerle 6,25 bandından hızla düşüşe geçerek Cuma günü kapanış öncesi önce 6,05'e kadar gerileyen dolar piyasaların kapanmasının ardından uluslararası işlemlerde 5,95 seviyelerine kadar indi. Sert düşüş sonrası dolar haftaya yükselişle başladı. İşte yeni hafta başlangıç rakamları...

13 Mayıs 2019 dolar ve euro fiyatları

Merkez Bankası önce 1 hafta vadeli repo ihalelerine bir süreliğine ara verirken, ardından Türk lirası zorunlu karşılıkların döviz cinsinden tesis edilebilmesi imkânı azami oranının yüzde 40’tan yüzde 30’a indirilmesine karar verdi.

Özellikle ABD-Çin arasında yaşanan ek gümrük vergisi kararları ile 6,25 sınırına kadar yükselen dolar Merkez Bankası'nı çifte hamlesi sonrası hızla düşüşe geçti.

Cuma kapanış sonrası ABD-Çin görüşmelerinden gelen olumlu açıklamaların da etkisiyle dolardaki düşüş hızlanarak seviye 6 liranın altına kadar geriledi. Türkiye piyasaları kapalıyken uluslararası işlemlerde dolar 5.9586 liraya kadar indi.

Sert düşüşün ardından dolar yeni haftaya yükselişle başladı.

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 09.30 itibarıyla yüzde 0,6 artışla 6,0170 seviyesinden işlem görüyor.

Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,5 artışla 6,7690'dan, sterlin/TL yüzde 0,6 yükselişle 7,8350'den alıcı buluyor.

EKONOMİ
Trump Çin'den alacağı parayı dağıtacak