39 ilçede 180 bin konut yenileniyor

Başakşehir'de Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'a hizmet etmeyi, şereflerin en büyüğü olarak gördüklerini belirtti. Kurum, "İstanbul'un 39 ilçesinde 180 bin konutumuz yenileniyor" dedi.

Mehmet Ali Parto
Murat Kurum

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başakşehir'de Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı. Kurum, anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti. Bakan Kurum, göreve geldikleri 2 Temmuz’dan bu yana daha yaşanabilir bir İstanbul için önemli adımlar attıklarını vurguladı.

YENİ YATIRIMLAR YAPACAĞIZ

İstanbul'un 39 ilçesinde devam eden yatırım ve projelerin olduğunu ifade eden Kurum, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 12 yıl önce başlattığımız kentsel dönüşüm seferberliğinde, İstanbul'un 963 mahallesinde tam 905 bin konutumuzu, evimizi, iş yerimizi azimle gayretle dönüştürdük. İstanbul'un 39 ilçesinde 180 bin konutumuz yenileniyor" dedi.

BAKANLIK DEVREYE GİRİYOR

Yarısı Bizden kampanyasında vatandaşın ihtiyaç duyduğu iyileştirmeler yaptıklarının altını çizen Kurum, yeni başvuru dönemini başlattıklarını hatırlattı. Kurum, şöyle devam etti: "Alan bazlı büyük dönüşümlerde, site dönüşümlerinde vatandaşımız uzlaşma sağlamışsa; Bakanlık olarak hemen devreye giriyoruz. TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle dönüşümü başlatıyoruz."

ANAHTARLARI TESLİM ETTİ

Kurum, "1.479 yeni yuvamızı, 79 dükkânımızı Başakşehir’imize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kayapark Sakura Evleri ile Şahintepe Kentsel Dönüşüm Projelerimiz kapsamında 537 konut ve 35 dükkânımızı teslim ediyoruz. Ayrıca, Yuvam Bahçeşehir Sosyal Konut Projemiz kapsamında 942 konut ve 44 dükkânımızı da şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli kardeşlerimize armağan ediyoruz" dedi. Murat Kurum konuşmasının ardından anahtar teslimini yaptı.

3 ayda onlarca kez deprem bölgesine gittik