1915 Çanakkale Köprüsü'nü ilk geçen engelliler mutlu: Çok keyifliydi büyülendik

1915 Çanakkale Köprüsü’nü açılıştan bir gün önce geçme fırsatı bulan görme ve bedensel engelliler mutlu. Halis Kuralay: Taşıtların olmadığı bir ortamda özgürce koşmak istiyorum, dedim. Çok keyifliydi. Görme engelli olarak köprüyü gönül gözüyle geçtim. Hamide Doğangün: En son Avrupa Tokyo Olimpiyatları’na katıldım. Oralarda gördüğüm köprülerin hiçbiri bu kadar güzel değildi, büyülendim.

Yusuf Özdemir
Halis Kuralay, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile...

1915 Çanakkale Köprüsü önceki gün hizmete açıldı. Vatandaşlar büyük ilgi gösterirken Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun jestiyle köprüyü geçen ilk isimler olan görme ve bedensel engelli vatantaşlar tarihi ana şahitlik etmenin gurunu yaşıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdür Yardımcısı Halis Kurulay, Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takım Sporcuları Hamide Doğangün, Zübeyde Süpürgeci ile Milli Takım Antrenörü Ömer Cantay, duygularını Yeni Şafak'a anlattı.

KÖPRÜYÜ GÖNÜL GÖZÜYLE GEÇTİK

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/20/12/08/resized_bd171-422024a9toplu2engelli.jpg

EVDEN ÇIKMAYAN ENGELLİLER BİZİ GÖRDÜ

Zübeyde Süpürgeci: Köprüyü ilk bizim geçeceğimiz söylenince şaşırdık. Bizim için unutulmaz bir anı oldu. Özel sandalyelerimizle biz koştuk orada. Gurur duyduk, ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun… Köprüde bir maraton düzenlense bizim için iyi olur, Bakan Bey’e söyledik, talebi alacağını söyledi.

'TÜRKİYE'MİZE ÇOK YAKIŞTI

Hamide Doğangün: Çok heyecanlandık yarış sandalyemizle beraber bizi oraya davet ettiler. Benim Dünya İkinciliği ve Avrupa Şampiyonluğu derecem var. En son Avrupa Tokyo Olimpiyatları'na katıldım. Oralarda gördüğüm köprülerin hiçbiri bu kadar güzel değildi, büyülendim adeta. Türkiyemize yakışan en güzel köprü olmuş. Oraya ilk adımı attığımda Çanakkale’deki şehitlerimiz aklıma geldi.

GÜNDEM
Çanakkale’de tarihi gün: 1915 Çanakkale Köprüsü bugün Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde açılıyor