Zelenskiy'den Rus ordusuyla ilgili çarpıcı iddia: Buça’dan sonra taktik değiştirdiler

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Buça kentindeki olaydan sonra Rus ordusunun taktik değiştirdiğini ve işgal ettikleri bölgelerde işledikleri suçların kanıtlarını yok etmeye çalıştığını söyledi. Rus askerlerin işledikleri suçların kanıtlarını yok etmeye çalıştığına işaret eden Zelenskiy, "Rusya'nın öldürülen Ukraynalıları işgal altındaki bölgelerin sokaklarından ve bodrumlarından temizlemeye çalıştığı bilgisine sahibiz. Ama sorumluluktan kaçamazlar. Zaten binlerce vatandaşın kayıp olduğunu biliyoruz" dedi.

Vladimir Zelenskiy

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, paylaştığı video mesajında, Buça’da gördüklerinden sonra dünyanın modern Rus devletine yönelik tutumunun değiştiğini belirtti.

"BİNLERCE VATANDAŞIMIZ KAYIP"

Zelenskiy, objektif bir soruşturma, görgü tanıkları ve uydu gözetimi sayesinde Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki savaş suçlarını ortaya çıkaracaklarını ve hakikat arayışını sürdüreceklerini kaydetti.

"DEMOKRATİK DÜNYANIN RUS PETROLÜNÜ REDDETMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

"SİLAH TEDARİKİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Zelenskiy, savaşı durdurmak için daha fazlasının yapılması gerektiğinin altını çizerek "Rusya’ya karşı acı verici bir yaptırım paketi ile gerçekten ihtiyacımız olan silah tedariki. Yoksa Rusya bunu Donbas’ta yeni bir kanlı dalga başlatma izni olarak görecektir." ifadesini kullandı.

"GERİ ÇEKİLMEYECEĞİZ"

Karşı tarafın muharebe gücünü artırarak yeniden aktif taarruz operasyonları başlatmaya hazırlandığını aktaran Zelenskiy, "Savaşacağız ve geri çekilmeyeceğiz. Rusya ciddi anlamda barışı aramaya başlayana kadar kendimizi savunmak için tüm seçenekleri değerlendireceğiz." dedi.

DÜNYA
Ukrayna'da savaş 40 günü geride bıraktı: Harabeye dönen şehirden yürek burkan görüntüler

HAYAT
Ukrayna'da savaşın ortasında Müslüman oldular: Allah son din olarak İslam'ı gönderdi biz de kabul ettik

DÜNYA
Birleşmiş Milletler Ukrayna'nın savaş bilançosunu açıkladı