Yunanistan mültecilere dört 'ölüm' yöntemi uyguluyor

Göçmenleri Ege Denizi’nde ölüme iten Yunanistan’ın insanlık suçu içeren uygulamaları aşama aşama işleyen planlı yöntemlerin eseri. Yunanistan, göçmenlerin mevkiine göre geri itmede dört yöntemden birine başvuruyor. Bunun en korkuncu ise yakalanan göçmenlerin elleri kelepçeli olarak denize atmak.

Osman Özgan
Yunan Sahil Güvenlik unsurları göçmenlerin botlarını delerek onları batırmaya çalışmıştı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Albay Tayfun Sargın, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda sığınmacılara karşı Yunanistan ve Frontex’e bağlı güçler tarafından yapılan insan hakları ihlalleri konusunda bir sunum yaptı.

DÜŞÜNCE GÜNLÜĞÜ
Yunanistan ölüm saçıyor

KARA SULARINA SOKMUYORLAR

GÜNDEM
Yunanistan'dan insanlık dışı muamele: Göçmenlerin bulunduğu botları bıçakla delerek Türk karasularına ittiler

HURDA SALLARLA TERK EDİYORLAR

Sargın, üçüncü yöntemi ise şöyle anlattı: “Denizde durduramadıkları adalara çıkabilen göçmenleri darp ederek değerli eşyalarını zorla alıp belirli bir yerde toplamaktadırlar. Sonra Yunanistan Sahil Güvenliğine ait botlarla ülkemiz kara suları sınırına getirip hurda durumundaki can sallarına bindirerek sınırımıza bırakmaktadırlar.”

HAYAT
Yunan ölüme itiyor Türkler kurtarıyor: Bir ayda 929 göçmen

ELLERİ KELEPÇELİ DENİZE ATIYORLAR

Bu geri itmeler neticesinde, 2020’de 2, 2021’de 8 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini, 3 de kayıp göçmenin bulunduğunu aktaran Sargın, ayrıca, Yunan Sahil Güvenliğinin bu işlemleri yaparken tanınmamak için kar maskesi taktığını söyledi.