Ukrayna’ya yabancı savaşçı akını: Lejyonerler Birliği'ne 20 bin başvuru yapıldı

Kiev yönetimi, 140 bin Ukraynalının savaşmak için ülkesine döndüğünü yazdı. Yabancı savaşçılar için kurulan “Lejyonerler Birliği”ne katılmak için başvuranların sayısı ise 20 bine ulaştı. Eski İngiliz, Amerika ve Kanadalı askerlerin aralarında bulunduğu bu gönüllülere NATO üniforması veriliyor. Rusya da Suriye’den yabancı savaşçı taşıyor.

Dış Haberler
20 bin yabancı Ukraynad'da savaşmak için başvuru yaptı.

Uluslararası toplumun baskısına rağmen, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 12. gün geride kaldı. Taraflar bir bir kozlarını sahaya sürerken, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksi Reznikov’dan dengeleri değiştirebilecek bir açıklama geldi.

Savunma Bakanı, ülke dışında yaşayan çoğu erkek 140 bin Ukraynalının savaşmak için yurtlarına döndüğünü, on binlercesinin ise sivil direniş birliği olan Bölgesel Savunma Güçlerine katıldığını belirtti.

Reznikov, 50 binden fazla kask ve zırh yardımı aldıklarını ve gönüllere NATO üniformaları verileceğini de ifade etti.

DÜNYA
Ukrayna için savaşmak isteyen yabancı savaşçılar Polonya sınırında

20 BİN LEJYONER

KESKİN NİŞANCILAR DA GELDİ

Ukraynalı bakan başvuruların hangi ülkelerden geldiğini belirtmezken, ekibin içinde 20 bin kişi arasında eski İngiliz ve Amerikan özel kuvvet askerlerinin de bulunduğu biliniyor. Bunun yanı sıra Kanada’dan emekli askerlerin ve keskin nişancıların olduğu bir grubun Ukrayna’ya ulaştığı açıklandı.

ESED’DEN ASKER TOPLUYOR

DÜNYA
Zelenskiy imzayı attı: Yabancı gönüllü savaşçılara Ukrayna'ya vizesiz giriş imkanı getirildi