Ukrayna’dan savaşta sürpriz Kiev hamlesi: Karşı saldırıya geçti

Ukrayna ordusu, başkent Kiev’i tehdit eden Rus işgal güçlerini sürpriz bir karşı saldırıyla geriletirken, bazı kasabaları da yeniden ele geçirdi. Kiev’in kuzeybatı ve kuzeydoğusundaki Rus ordusu güçleri beklenmedik saldırı ve lojistik yetersizlikten dolayı geri çekildi. Başarılı harekat sonucu Ukrayna savunma hattı başkentin 35 km ilerisine taşındı.

Dış Haberler
Ukrayna, başkent Kiev’i tehdit eden Rusya’yı sürpriz bir karşı saldırıyla geriletirken, bazı kasabaları da yeniden ele geçirdi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında birinci ay geride kalırken, Ukrayna’dan sürpriz bir hamle geldi. Uzun süredir savunma pozisyonunda olan Ukrayna ordusu başkent Kiev çevresinde Rus güçlerine karşı saldırı başlattı. Kiev’in eteklerindeki İrpin şehrine kadar gelen Rus ordusu son günlerde ilerlemekte güçlük çekiyordu. Lojistik hatlarındaki bozulma nedeniyle askeri ilerlemesi duran Rus ordusu Ukrayna tarafının karşı saldırıları sonucunda mevcut hatlarından geri çekilmek zorunda kaldı. Geçen bir ayda, Rus ordusu herhangi bir büyük Ukrayna şehrini ele geçirilebilmiş de değil.

KASABALARI GERİ ALDILAR

DÜNYA
Rus işgalinde 31'inci gün: Karşılıklı itiraflar

ÇERNİHİV DİRENİYOR

Yine Kiev’in kuzeydoğusundaki Çernihiv kenti de haftalardır süren Rus saldırılarına karşı direnmeye devam ediyor. Çernihiv’deki direnişi kıramayan Rus güçleri, Kiev’e ilerlemekte zorluk yaşıyor.

KIRIM-DONETSK KARA BAĞLANTISINI SAĞLADI

GERİ ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI

Haftalardır Kiev’in Kuzey batı ve doğusunda haftalardır sabit duran çatışma hatlarında Perşembe geçesinden itibaren değişimler yaşandığı aktarıldı. Ukrayna’nın sürpriz karşı atağı karşısında Rus güçlerin geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi.

RUSYA DONBAS’A ODAKLANIYOR

DÜNYA
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Batılılar Rusya'ya karşı topyekün, hibrit savaş ilan etti