Üç günde ikinci suikast

İran, nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade suikastından 3 gün sonra bu kez de Devrim Muhafızları Komutanlarından Müslüm Şehdan’ın suikastıyla sarsıldı. Şerdan, İHA saldırısı sonucu 3 korumasıyla birlikte öldürüldü. İran Uzmanı Taha Kermani, İsrail’in, Biden’ın gelişi sürecinde İran’ı hataya zorlamaya çalıştığını belirterek, “Saldırılara yenileri de eklenecek” dedi.

Aybike Eroğlu
Muhsin Fahrizade

İran, nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade suikastından 3 gün sonra bu kez de Devrim Muhafızları Komutanlarından Müslüm Şehdan’ın öldürülmesiyle sarsıldı. Şerdan’ın, Irak üzerinden Suriye’ye geçtikten kısa bir süre sonra, Deyrizor’un doğusundaki Elbukemal ilçesindeki Suveyiyye köyü yakınlarında İHA saldırısı sonucu 3 korumasıyla birlikte öldürüldüğü belirtiliyor.

YENİ SUİKASTLER OLACAK

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/02/05/49/resized_63384-fcf80356tahakermani.jpg

İRAN HATAYA ZORLANIYOR

İsrail’in bu saldırılarla Trump’ın gidişi ve seçilmiş başkan Joe Biden’ın gelişi sürecinde İran’ı hataya zorlamaya çalıştığını aktaran Kermani, “Trump’ın çekildiği anlaşmada, Biden’in gelmesiyle büyük olasılıkla İran’la yeni müzakerelere başlanacak. Olumlu mesajları ABD tarafından da alıyoruz. Trump’ın bu anlaşmadan çıkması eleştirilmişti, yeni bir anlaşmaya varmak için müzakereye oturmak çok muhtemel görünüyor. Bu anlaşmanın yeniden yapılmasını engellemek isteyenlerin başında İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu geliyor” diye konuştu.

TAHRAN’DA 7 SUİKAST

Saldırılarda benzerlik var

Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Doç Dr. Ali Burak Darıcılı, Müslüm Şerdan ve Muhsin Fahrizade’ye yönelik suikastlerin Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, saldırısıyla benzerlik taşıdığına dikkat çekti. Darıcılı, “Öldürülen 3 isim İran rejimi için çok önemli. Saldırılar ABD- İsrail ortak yapımı gibi duruyor” dedi. Muhsin Fahrizade’nin üzerinde uydudan yönetilen makineli tüfeğin yer aldığı bir pikap aracılığıyla öldürüldüğü iddialarını hatırlatan Darıcılı, “Saldırıya ABD uydu ve teknik destek sağlamış, suikastın sahadaki uygulayıcısı ise İsrail tarafından organize edilmiş olabilir” diye konuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/02/05/48/resized_47f5a-39a2bc8baliburak.jpg