TVNET Ukrayna'da: Odessa sokak direnişine hazırlanıyor

TVNET İstihbarat Şefi İsmail Umut Arabacı ve TVNET kameramanı Hakan Kul, çatışmaların yoğunlaştığı Odessa’da ilk izlenimlerini paylaştı. Bölgede herkesin gergin olduğunu olduğunu belirten Arabacı, halkın sokak savaşına hazırlandığını dile getirdi.

TVNET İstihbarat Şefi İsmail Umut Arabacı, Odessa’daki izlenimlerini Yeni Şafak için kaleme aldı.

Gelişmeleri takip etmek Ukrayna’ya giden TVNET İstihbarat Şefi İsmail Umut Arabacı, izlenimlerini Yeni Şafak için yazdı: TVNET Kameramanı Hakan Kul ile birlikte havayolu ile Ukrayna’ya ulaşım mümkün olmadığı için İstanbul’dan otobüsle yola çıktık. 30 saat süren yolculuğun ardından Moldova’ya ulaştık. Uzun bir bekleyişin ardından Ukrayna’ya girdik. Birlikte yolculuk ettiğimiz bazı insanlar arasında Türkiye’de yaşayan ve direnişe katılmak için ülkelerine döndüklerini söyleyen Ukraynalılar da vardı.

DÜNYA
Rusya-Ukrayna savaşında yedinci gün: Dakika dakika bölgedeki son gelişmeler

UZUN SORGUDAN GEÇTİK

DÜNYA
Rus televizyonlarında korkunç tehdit: İstersek yok ederiz

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/02/03/14/resized_fd13d-92a18331tvnetmuhabirdekupeee.jpg

SIĞINAKLARA GİDİYORLAR

Rus savaş gemileri Karadeniz’den Odessa’yı kuşatmış. Hiçbir geminin girişine ve çıkışına izin verilmiyor. Halk diken üstünde, bulunduğumuz süre boyunca 2 kere sirenler çaldı. Bu sirenler çalmaya başladıktan sonra insanlar bulundukları en yakın sığınaklara ve metro istasyonlarına gitmeleri konusunda uyarılıyor. Orada tehlike geçene kadar sığınaklarda kalıyorlar. Odessa bir liman kenti olduğu için gıda tedariki konusunda sıkıntı yaşamıyor. Fakat ülkenin kuzeyine gidildikçe yollarda yaşanan çatışmalar sebebiyle gıda tedariki sağlanamıyor”

DÜNYA
Rusya duyurdu: Ukrayna'nın Azak Denizi ile bağlantısı kesildi

ODESSA’DA HERKES TETİKTE

DÜNYA
Ukrayna’da halk Rus tanklarının önünü kesti

GÜNDEM
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Ukrayna-Rusya heyetleri yarın büyük ihtimalle toplanamayacak

DÜNYA
Avrupa Parlamentosu'na hitap eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ayakta alkışlandı