Türkmenistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a mektup

Türkmenistan eski devlet başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Edroğan'a mektup gönderdi. Berdimuhamedov, mektupta özellikle Türkmenistan'ın Türkiye ile ilişkilerinde 'tek millet - iki devlet' ilkesinden hareket ettiğini ve iki ülke arasında derin bir samimiyet ve kardeşliğin bulunduğuna dair bazı değerlendirmelerde bulundu.

Gurbanguli Berdimuhamedov, Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Edroğan'a mektup gönderdi.

Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı ve eski Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a mektup gönderdi.

Türkmenistan gazetesinde yayımlanan mektupta, Türkmen-Türk kardeşliğine dikkati çeken Berdimuhamedov, ifadesini kullandı.

Türk halklarının kalkınması, küresel barış, güvenlik, istikrarın güçlendirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma için uluslararası toplumun faaliyetlerine aktif katılımın, iki ülkenin ortak tutumu olduğunu belirten Berdimuhamedov, şunları kaydetti:

Türkmenistan ile Türkiye arasında derin samimiyet ve açıklıkla öne çıkan yapıcı ve ileriye dönük kardeşlik ilişkilerine işaret eden Berdimuhamedov, mektubunda, vurgusu yaptı.

İki ülkenin uluslararası öneme sahip girişimleri ve önerilerini karşılıklı desteklediğini ifade eden Berdimuhamedov,değerlendirmesinde bulundu.

Türkmenistan'ın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 14 Aralık 2022 yılında kabul ettiği ve Türkiye'nin ana sunucusu olduğu, 30 Mart’ın “Uluslararası Sıfır Atık Günü” ilan edilmesine yönelik kararının ortak sunucusu olduğunu ifade eden Berdimuhamedov, şöyle devam etti:

Türkmenistan’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi'nin bu tarihi toplantıya başkanlık ettiğini ve Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin ise Türkiye'nin girişimlerini ve Emine Erdoğan'ın önerilerini destekleyen bir açıklama yaptığını aktaran Berdimuhamedov, ifadesini kullandı.

Türkmenistan ve Türkiye'de yaşayan halklar arasındaki kardeşlik bağlarının istikrarlı bir şekilde güçlendirilmesinin, diğer devlet halkları arasında yaratıcı ve olumlu bağların gelişmesine katkıda bulunacağını vurgulayan Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a sağlık ve refah, Türk halkına ise barış, mutluluk ve esenlik dileklerinde bulundu.

DÜNYA
Türkmenistan diplomasını geçerli saydığı Türk üniversitesi sayısını artırdı

DÜNYA
Türkmenistan’da milletvekilliği seçimleri için oy verme işlemleri başladı

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı Berdimuhamedov ile görüştü