Türkiye’ye destek vermekte geciktik

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Avrupa Birliği yetkililerinin Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında Türkiye ile yeterince dayanışma içerisinde olmadığı yönündeki eleştirileri kabul etti.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Asselborn, FETÖ darbe girişimine karşı halkın demokrasi için sokağa çıktığını, kendilerinin ise bunu yanlış değerlendirdiklerini söyledi. Asselborn, Alman Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimine reaksiyon göstermekte geç kaldıklarına işaret ederek, “Biz, askeri darbe girişimi sonrasında Türk kamuoyunda oluşan yaranın derinliğini tam olarak anlayamadık” ifadelerini kullandı.

'Yanlış değerlendirdik'

Darbe girişiminin Türkiye'deki insanları derinden sarstığını ifade eden Asselborn, “Sokaklara çıkan insanlar demokrasi için de gösteri yaptı. Bunu biz biraz yanlış değerlendirdik” şeklinde konuştu. Türkiye'nin AB için önemine işaret eden Asselborn, “Avrupa, Avrupalı bir Türkiye ile dünyada ağırlık kazanır. Biz de ayrıca bir Müslüman bir ülkenin AB'ye üye olabileceğini gösteririz” ifadelerini kullandı.