'Türk halkına hayran oldum'

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Muiznieks 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sonra Türk devletinin verdiği çabuk ve kararlı tepkinin "doğal ve gerekli" olduğunu söyledi. Muiznieks, Türk halkına hayranlık duyduğunu ifade ederek, "Türk halkının o gece canı pahasına gösterdiği cesaret ve kararlılığa hayran oldum" dedi.

Yeni Şafak

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) darbe girişimi sonrasında sonra Türk devletinin verdiği çabuk ve kararlı tepkinin "doğal ve gerekli" olduğunu bildirdi.

Muiznieks'in eylül ayında Türkiye'ye yapılan ziyareti sonrasında hazırladığı raporda, Türk halkının 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ciddi bir travmayla karşı karşıya kaldığı ve bu travmanın Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanan tüm darbelerden daha derin bir iz bıraktığı belirtildi.

Raporda, Türk halkının büyük bir kısmının, darbe girişiminin arkasında FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen ve hareketinin olduğunu düşündüğüne vurgu yapıldı.

Raporda kalkışmayı şiddetle kınayan Muiznieks, Türk halkının o gece canı pahasına gösterdiği cesaret ve kararlılığa hayranlığını bildirdi.

DÜNYA
5 Türk para dolu valizle Yunanistan'a kaçtı

DÜNYA
FETÖ'cülerin akın ettiği ülke

DÜNYA
176 FETÖ'cü İsveç'e iltica başvurusu yaptı