Trump'tan Facebook yasağına tepki: Önünde sonunda biz kazanacağız

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Facebook'un kendisine getirdiği 2 yıllık erişim yasağını "hakaret" olarak nitelendirerek, "Önünde sonunda biz kazanacağız" ifadesini kullandı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump.

Sosyal medya platformu Facebook'un, Trump’ın kapatılan Facebook ve Instagram hesaplarının 7 Ocak 2023’e kadar açılmayacağını duyurmasının ardından, Trump yazılı bir açıklama yayımladı.

Trump, 3 Kasım 2020'de yapılan ve Joe Biden'ın kazandığı başkanlık seçimlerinin "hileli" olduğu iddiasını bir kez daha tekrarlayarak, "Facebook'un kararı, 2020 hileli seçimlerinde bize oy veren 75 milyondan fazla insan için hakarettir" görüşünü paylaştı.

Yaptığı başka bir açıklamada ise Trump, başkanlığı döneminde akşam yemeğinde Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg ve eşini ağırladığını anımsatarak, "Ben Beyaz Saray'a tekrar geldiğimde artık Zuckerberg ve eşi için akşam yemekleri olmayacak" ifadesini kullandı.

DÜNYA
Trump "Çin virüsü" inadından vazgeçmiyor: Haklı çıktım

Trump ocak 2023'e kadar Instagram ve Facebook'a dönemeyecek

ABD'de 6 Ocak'ta gerçekleşen ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kongre baskınının ertesi günü Facebook ve Instagram, Trump'ın hesaplarını "Asılsız şekilde 3 Kasım 2020 Başkanlık seçimlerine hile karıştırıldığı iddiasını yaydığı ve taraftarlarını şiddete teşvik ettiği" gerekçesiyle "süresiz olarak" kapatmıştı.

TEKNOLOJİ
Eski ABD Başkanı Trump'tan Facebook Twitter ve Google’a sert tepki: Yozlaşmış medya şirketleri

Daha sonra Twitter, Snapchat ve YouTube da kalıcı olarak Trump'ın hesaplarını engelleme kararı almıştı

Facebook'tan bugün yapılan yazılı açıklamada, Trump’ın "kamu güvenliği riskinin" azalması halinde sosyal medya hesaplarına ancak 7 Ocak 2023’ten sonra geri dönebileceği kaydedilmişti.

TEKNOLOJİ
Facebook denetim kurulu Trump'ın hesabını bir süre daha kapalı tutma kararı aldı