Taş atana kurşun

ABD Başkanı Trump, sınıra doğru yaklaşan 7 bin kişilik göçmen kafilesini kurşunla tehdit etti. Trump, göçmenlerin Meksika’daki gibi taş atmaya kalkışması halinde güvenlik güçlerine ateşle karşılık verme izni verdi. ABD Başkanı, ülkeye kaçak yollardan girenlerin iltica başvurularını reddetmek için de yasal hazırlığın başlatılmasını istedi.

Haber Merkezi
Trump göçmenleri vurma yetkisi verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Latin Amerika ülkelerinden ABD’ye doğru ilerleyen göçmenlerin askerlere taş atması halinde ABD güvenlik güçlerinin ateşle karşılık verebileceğini söyledi. Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, bazı göçmenlerin Meksika güvenlik güçlerine taş attığını anımsatarak, ABD askerlerinin, kendilerine şişe veya taş atan göçmenlere müsamaha göstermeyeceğini ifade etti.

TAŞ İLE SİLAHI KIYASLADI

Taşla silah arasında “çok fazla bir fark” olmadığını söyleyen Trump, güvenlik güçlerine göçmenlerin atacağı taşı silah gibi görmelerini söylediğini ve emniyet güçlerinin atılan taşa ateşle karşılık verebileceğini kaydetti. Trump, “Askerimize taş atmak isterlerse, askerimiz buna karşılık verir. Meksika askerlerine yaptıkları gibi taş atmaya kalkarlarsa, güvenlik güçlerimize bunu silah gibi görmelerini söyledim” dedi.

İLTİCA SİSTEMİNE ELEŞTİRİ

ABD iltica sisteminin “oyuna” çevrildiğini kaydeden ABD Başkanı, ülkeye kaçak yollardan giren göçmenlerin iltica başvurularını reddetmek için hazırlık yaptıklarını da belirterek, “İltica etmek isteyen göçmenlerin hukuka uygun bir şekilde sınırlardaki resmi kontrol noktalarında olmaları gerekiyor” dedi. “İltica etmek isteyen göçmenlerin hukuka uygun bir şekilde sınırlardaki resmi kontrol noktalarında olmaları gerekiyor” ifadesini kullanan Trump, “Kurallarımızı hiçe sayarak ülkemize giriş yapanlar, artık otomatik olarak ülkemizde yaşama hakkına sahip olmayacak” diye konuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/11/03/02/22/resized_64574-0dd0da0esinagog.jpg

İki manyak

ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz hafta meydana gelen iki terör olayının, ara seçimler öncesinde Cumhuriyetçilerin yükselişini durdurduğunu söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/11/03/02/22/resized_7cbf7-ddc3d41cbombatrump.jpg

Trump, önde gelen Demokrat politikacılara ve CNN kanalına gönderilen boru tipi bombaların ve Pittsburgh’de bir Sinagog’a gerçekleştirilen saldırının, dikkatleri, Cumhuriyetçilerin Kongre’nin kontrolünü elde tutmaya yönelik kampanyasından çekmek için olduğunu söyledi. Trump, “İki manyağın (C. Altieri Sayoc, Robert Bowers) bir yükselişi durdurması inanılmaz çünkü bir hafta boyunca kimse seçimlerden bahsetmedi. Bu olaylar, muazzam bir ivmeyi durdurdu” ifadelerini kullandı.