Tanklar kapıda: Direniş hattı 5 km mesafede

Rus ordusu, işgalin 11. gününde Kiev’e 5 kilometre kadar yaklaşıp, şehrin kuzey kapısı İrpin’e girdi. Kiev’in girişlerine beton ve çelik bloklar kuruldu. Milislerin destek verdiği Ukrayna ordusu, Rus askerlerine karşı savunma hattı kurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın stratejik liman kenti Odessa’ya da saldırmaya hazırlandığını duyurdu. Odessa’da da sokak savaşı hazırlığı var.

Dış Haberler
Başkente 5 km kadar yaklaşan Rus ordusuna karşı Ukrayna ordusu ve gönüllülerden oluşan güçler İrpin’de direniş hattı kurmuş durumda.

Rus güçleri işgalin 11. gününde Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 5 km’ye kadar yaklaştı. Çatışmalar başkentin hemen dışındaki İrpin şehrinde yoğunlaştı. Kiev’in girişlerine beton ve çelik bloklar kuruldu. Ukraynalı milislerin de destek verdiği Ukrayna ordusu, Kiev’e 5 kilometre kadar yaklaşan Rus ordusu ile çatışmaya hazırlanıyor. Diğer taraftan, Rusya’nın Ukrayna’nın Karadeniz ile bağlantısını kesmek için güneydeki Dnipro Nehri’nin çevresinde topladığı açıklandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volomir Zelenski de Rus ordusunun stratejik liman kenti Odessa’ya saldırmaya hazırlandığını açıkladı. Rus ordusunun, Kiev’e ikmal yollarını kesmek için bir kuşatma harekatına başladığı değerlendiriliyor. Başkentin kuzeydoğusundaki İrpin’de yaşanan çatışmalar belirleyici olacak.

DÜNYA
Ukrayna'daki yağmacılar şehir meydanlarındaki direklere bağlanıyor

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/07/02/42/resized_16436-f946543bmanc59fetc4b1prindekupe.jpg

İRPİN’DE YOĞUN DİRENİŞ

DÜNYA
Rusya-Ukrayna savaşında yedinci gün: Dakika dakika bölgedeki son gelişmeler

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/07/02/47/resized_1244b-7fdb9b6fmanc59fetgc3b6kyc3bczc3bcsilinecek.jpg

DOĞUDAN DA YAKLAŞIYOR

Rus askerleri sadece kuzeyden değil Kiev’in doğusundaki Çernihiv hattından da üç koldan Kiev’e yaklaştığı belirtiliyor. Kiev’i kuşatma stratejisinin bir parçası olduğu değerlendirilen harekatta, Rus ordusu Dinyeper nehrinin doğu yakası ele geçirmeyi hedefliyor.

DÜNYA
Ukraynalı müzakereci öldürüldü: Vatana ihanet etti iddiası

“Eski” özel kuvvet askerleri Ukrayna’da

GÜNDEM
Koca Yusuf’lar Ukrayna'dan tahliyeyi bekliyor

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/07/02/49/resized_80726-e16cd8b7manc59fetodessa.jpg

Odessa savunmaya hazırlanıyor

Ukrayna’nın Karadeniz’e açılan stratejik Odessa şehri de Rus çıkarmasına karşı son hazırlıklarını yaptı. Şehrin sahil ve iç kesimlerinde Keiv’dekine benzer tahkimatlar yapıldı.Çalışmalara sivil halkın da katıldığı görüldü. Ukrayna lideri Zelenski, Rusya’nın tarihi şehri bombalamaya hazırlandığını ve katliam yapacağını açıkladı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/07/02/50/resized_f1291-2b339e35ekonomisavac59fdurumu.jpg

EKONOMİ SAVAŞ DURUMUNA GEÇTİ

DÜNYA
Ukrayna'da ön cephede savaşan askerler Rus değil