Rusya İstanbul müzakerelerini değerlendirdi: Ukrayna ilk kez anlaşmaya hazır

Ukrayna heyeti ile görüşmelerdeki Rus heyetinin başkanı Rusya Devlet Başkanı Putin’in Müşaviri Medinskiy, İstanbul’da yapılan müzakerelerde, Ukrayna'nın ilk kez Rusya ile gelecekte normal ilişkiler kurmak için bazı koşulları yerine getirmeye hazır olduğunu gösterdiğini söyledi. Medinskiy, "Bize gelecekteki olası bir anlaşmanın, kağıt üzerinde yazılı olduğu anlaşmanın ilkelerini teslim ettiler. Bu kağıtta NATO’ya katılmayı reddetme, Ukrayna’nın tarafsız statüsünü sabitleme, nükleer silahlar ve diğer kitle imha silahlardan vazgeçme yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Vladimir Medinskiy

Rus heyetinin başkanı ve Putin'in Müşaviri Vladimir Medinskiy, yaptığı videolu açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması için İstanbul’da gerçekleştirilen müzakerelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"UKRAYNA İLK KEZ ANLAŞMAYA HAZIR"

Medinskiy, Ukrayna’nın teklifleri arasında yabancı askeri birlikler ve üslerin ülkeye konuşlandırılmasının reddedilmesi ve Rusya da dahil olmak üzere garantör devletlerin rızasıyla Ukrayna'da askeri tatbikatlar yapma zorunluluğunun da bulunduğunu söyledi.

DÜNYA
İşgalde 35'inci gün: Zelenskiy İstanbul müzakerelerini 'olumlu sinyal' olarak değerlendirdi

"İLK KEZ YAZILI OLARAK KAYDEDİLDİ"

Rusya’nın Kırım ve Donbas ile ilgili "ilkeli tutumunun" değişmediğini vurgulayan Medinskiy, Ukrayna'nın tekliflerde belirtilen tüm yükümlülükleri yerine getirmesi halinde ülkede NATO askeri alanı oluşma tehdidinin ortadan kalkacağını dile getirdi.

DÜNYA
Ukrayna: Ruslar çekilirse barış anlaşmasını referanduma götüreceğiz

DÜNYA
Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Arestovich Kiev’e dönüşlerin başladığını duyurdu

DÜNYA
Ukrayna Rus askerlerini pusuya düşürdü