Rus gazeteciler İHA üretim tesisi çevresinde izinsiz çekim yaparken yakalandılar

Rus haber kanalı NTV’ye bağlı muhabir Aleksey Petrushko ve kameraman Ivan Malyshkin, İstanbul’da İHA üretim tesislerinin çevresinde izinsiz çekim yaparken gözaltına alındı. Dışişleri Bakanlığı, gazetecilerin akreditasyon olmadan izinsiz bir şekilde çekim yaptığını ifade etti.

Rus gazeteciler

Rusya’da yayın yapan NTV televizyonunun yöneticileri, iki çalışanlarının İstanbul’da polis tarafından gözaltına alındığını ve bir süredir onlardan haber alamadıklarını iddia etti.

DÜNYA
Ruslardan Pantsir avcısı SİHA'lara karşı yeni silah

DÜNYA
Avrupa Konseyi üyesi Gressel: Türk SİHA’larının başarısı Avrupa’yı endişelendirmeli

NTV yöneticileri ayrıca, çalışanlarına ulaşamıyor olmaları konusunda Rusya Dışişleri ve Rusya’nın İstanbul’daki Başkonsolosluğu ile irtibat içinde olduklarını kaydetti ve söz konusu kurumların, televizyon çalışanlarının başına gelenlerin anlaşılması ve bulunmaları için uğraştıklarını belirtti.

DÜNYA
Rus hava savunma sistemlerini çaresiz bırakan Bayraktar SİHA'nın iki sırrı

İzinsiz çekim yapıyorlardı

Sputnik’in haberine göreTürk Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak Petruşko ile Malışkin’in akreditasyonlarının olmaması ve izinsiz çekim yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındıklarını söyledi.

DÜNYA
Hafter'e ait Pantsir SİHA'lar tarafından böyle vuruldu

DÜNYA
Rus medyası, SİHA yetersizliğini konuşuyor: Rusya SİHA savaşına hazır mı? Cevap hayır

Kaynak, “Bildiğim kadarıyla bu gazetecilerin akreditasyonları yoktu ve izinsiz çekim yapıyorlardı” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ
Yerli İHA hedefini böyle imha etti

DÜNYA
İHA ve SİHA korkusu ile kafese saklandılar