Rus Büyükelçiliği'nden Obama'ya cevap: Topal ördek

ABD'nin Rus diplomatları sınırdışı etme kararının ardından, Rusya'dan ABD'ye tepkiler sürüyor. Londra'daki Rus Büyükelçiliği, ABD'ye Obama için kullanılan 'topal ördek' görselini kullanarak tepki gösterdi.

Yeni Şafak
Rusya'nın Londra Büyükelçiliği, ABD Başkanı Obama'ya, Rus diplomatların ülkeden gönderilmesine ilişkin tepki göstererek, 'Topal ördek' dedi.

ABD'nin 35 Rus diplomatın sınırdışı edilmesi ve New York ile Maryland'deki Rus diplomatik temsilciliklerinin kapatılması gibi adımları içeren yaptırımlarına bir yanıt da Rusya'nın Londra Büyükelçiliği'nden geldi.

Resmi Twitter hesabından üzerinde 'lame' (topal) yazan bir ördek resmi paylaşan Büyükelçilik, “ABD Başkanı (Barack) Obama, soğuk savaş dejavusu içinde 35 Rus diplomatı sınırdışı etti. Herkes, ABD vatandaşları da dahil, bu talihsiz yönetimin sona erdiğini görünce memnun olacak" diye yazdı.

ABD yönetimi, 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı. ABD Başkanı Obama tarafından açıklanan kararlar çerçevesinde, Maryland ve New York'taki Rus diplomatik temsilciliklerinin kapatılması ve Rus istihbarat direktörünün de aralarında bulunduğu 6 kişi ile 5 kuruma yaptırım uygulanmasına karar verilmişti.

DÜNYA
Zaharova: ABD halkı Obama tarafından küçük düşürüldü

DÜNYA
ABD'den Rus diplomatlar için sınır dışı kararı

DÜNYA
Kremlin: ABD'ye cevabı Putin verecek

DÜNYA
Rusya'dan ABD'ye yanıt: Karşılık vereceğiz

DÜNYA
ABD’den Rusya’ya ateşkes misillemesi