Putin'den Ermenistan'a soğuk duş: Rusya'nın Ermenistan'ı koruma yükümlülüğü yok

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Rusya'dan umduğu desteği bulamadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in son açıklamaları Ermenistan'da soğuk duş etkisi oluşturdu. Rusya'nın Ermenistan'ı korumak zorunda olmadığını söyleyen Putin "Azerbaycan ile savaş Ermenistan topraklarında gerçekleşmiyor" ifadelerini kullandı.

Vladimir Putin.

Ermenistan ve Azerbaycan hattında çatışmalar devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yeni açıklamalar geldi. Rus medyasına konuşan Putin, Rusya'nın Ermenistan'ı koruma yükümlülüğü olmadığını söyleyerek "Azerbaycan ile savaş Ermenistan topraklarında gerçekleşmiyor" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Rus askeri uzman İgor Korotçenko Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile böyle dalga geçti: Bugün kimi arasam?

ATEŞKES ÇAĞRISI

Putin, yaptığı çağrıda, Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ'da yaşananları bir 'trajedi' olarak nitelendirerek, Ermenistan ve Azerbaycan'a ateşkes çağrısında bulundu.

DÜNYA
Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan itiraf: Aynı teknolojik kapasiteye sahip olmayabiliriz

RUSYA ERMENİSTAN'I KORUMAK ZORUNDA DEĞİL

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan önceki günlerde Putin'i arayarak destek istemişti. Putin'den gelen açıklama Paşinyan'ın hayallerini suya düşürdü. Putin, Rus medyasına verdiği demeçte "Rusya Ermenistan'ı koruma yükümlülüğüne sahip değil çünkü Azerbaycan ile savaş Ermenistan topraklarında gerçekleşmiyor" dedi.

Nikol Paşinyan 2 gün önce Putin'i arayarak yardım istemişti.

DÜNYA
Paşinyan Merkel'e yalvardı: Türkiye hiç olmadığı kadar aktif lütfen durdurun

DÜNYA
Putin'den canlı toplantı sırasında sürekli arayan Paşinyan'a "meşgulüm, sonra ararım"